ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση Τιμής για την Εθνική Αντίσταση στο Βελεστίνο

Εκδήλωση Τιμής για την Εθνική Αντίσταση στο Βελεστίνο
Εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, παράρτημα Βόλου και την ΚΟΒ Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Βελεστίνο, με αφορμή την Ημέρας Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών (9 Μαΐου), όπως αναφέρονταν και στην προαναγγελία της εκδήλωσης, "τιμώντας την 9η Μάη και όλους αυτούς που πολέμησαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, τους φασίστες Ιταλούς και τους ναζί Γερμανούς κατακτητές της πατρίδας μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους".
 
Έλαβε χώρα ομιλία από τον Απόστολο Παπαϊωάννου, επικεφαλής της ΛΑΣ, με αναφορές στον Μιχάλη Παπαδάμ "ΦΕΡΑΙΟ" και την αντιστασιακή δράση αγωνιστών και οργανώσεων στην περιοχή μας ενάντια στους κατακτητές. Ακολούθησε ομιλία του πρόεδρου της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, παράρτημα Βόλου, Θανάση Βογιατζή που στάθηκε, όπως τόνισε, στην απαράδεκτη «θεωρία των δύο άκρων», την εξίσωση του ναζιστικού τέρατος με τον κομμουνισμό, που έχει εντάξει στην επίσημη ιδεολογία της η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η Ελλάδα.
 
Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από την ΚΟΒ Ρήγα Φεραίου, την ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, παράρτημα Βόλου, την ΚΝΕ και το ΚΚΕ.
 
Συντονίστρια της εκδήλωσης που παρακολούθησαν φίλοι και μέλη του ΚΚΕ καθώς και πολίτες ήταν η Βίλλυ Παπαϊωάννου. Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν επίσης ότι το Μνημείο χρήζει συντήρησης και αποκατάστασης.
 
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες