ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί για πλήρη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στον δημόσιο τομέα

Του Χαράλαμπου Αραμπατζή, υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί για πλήρη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στον δημόσιο τομέα
Επισκεφθήκαμε με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον ΕΦΚΑ Βόλου, μια καίρια υπηρεσία του δημόσιου τομέα που σχετίζεται με θέματα βιωσιμότητας των πολιτών.
 
Εκεί διαπιστώσαμε την αυταπάρνηση και τον ζήλο των δημόσιων υπαλλήλων να βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη, με στόχο την πιο άμεση εξυπηρέτηση του κόσμου. Όμως οι καθημερινές τους προσπάθειες ναρκοθετούνται από την σημαντική έλλειψη προσωπικού.
 
Ο ΕΦΚΑ Βόλου, αλλά και άλλες υπηρεσίες, του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως ασφαλώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι δυστυχώς αποψιλωμένες από δημόσιους υπαλλήλους. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε μόνιμους διορισμούς υπαλλήλων σε κομβικούς κλάδους του κρατικού μηχανισμού, προκαλώντας ανεπιθύμητες δυσλειτουργίες στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.
 
Η αδιαφορία της κυβέρνησης για τον ΕΦΚΑ, οδήγησε στην εξέλιξη να λάβουν ιδιώτες, όπως λογιστές και δικηγόροι, το κομμάτι της έκδοσης των συντάξεων. Και είναι τακτική της κυβέρνησης να εκχωρεί κρατικές αρμοδιότητες σε ιδιώτες.
Οι συμβασιούχοι και οι επικουρικοί, παρόλες τις προσπάθειές τους, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των αποδεκατισμένων δημόσιων υπηρεσιών, ενώ με ύπουλο τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει μια γενιά εργαζομένων που θα είναι σε «ομηρία».
 
Αν θέλουμε ένα δημόσιο τομέα που θα είναι κοντά στον πολίτη με ουσιαστική παροχή υπηρεσιών, απαιτείται αφενός να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό, αφετέρου οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων να είναι αξιοπρεπείς. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ αύξηση, τη στιγμή που η ακρίβεια έχει κτυπήσει «κόκκινο». Κανένας σεβασμός από τη σημερινή κυβέρνηση στους υπαλλήλους του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σε πολλές περιπτώσεις είναι αναγκασμένοι να διεκπεραιώνουν δύο και τρία διαφορετικά αντικείμενα στην εργασία τους, επειδή δεν γίνονται προσλήψεις.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί για πλήρη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στον δημόσιο τομέα με σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων αλλά και μόνιμους διορισμούς που θα μετατρέψουν το ελληνικό δημόσιο σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη.

Πιο διαβασμένα