ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΚΚΕ: Περιοδεία σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και Β` ΒΙ.ΠΕ.

ΚΚΕ: Περιοδεία σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και Β` ΒΙ.ΠΕ.

Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β’ ΒΙΠΕ Βόλου πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές Μαγνησίας Ριζόπουλο Απόστολο και Μεταξά Βασίλη και τον περιφερειακό σύμβουλο Νάνο Αποστόλη.

Στις επισκέψεις δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, ιδιαίτερα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Όπως αναδείχτηκε, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, δεν παίρνονται υπόψη οι σοβαρές προειδοποιήσεις των ίδιων των πυροσβεστών για τους κινδύνους που αυξάνονται εξαιτίας της κοινής στρατηγικής τους στο ζήτημα της πυροπροστασίας.

Όλοι τους έχουν διαμορφώσει και διατηρούν όλο το αντιδασικό νομοθετικό πλαίσιο, που ευνοεί τους αποχαρακτηρισμούς δασών και δασικών εκτάσεων. Με τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει στην όξυνση των προβλημάτων εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση, ενώ διατηρούν, από κοινού στην πράξη, τον αντιεπιστημονικό και καταστροφικό διαχωρισμό της πρόληψης από την κατάσβεση με το βάρος να πέφτει αποκλειστικά στην καταστολή.

Με ευθύνη όλων τους έχουν διαμορφωθεί τριών «ειδών» εργαζόμενοι πυροσβέστες, οι μόνιμοι, οι πενταετούς θητείας και οι εποχικοί, αποδεικνύοντας ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως κόστος. Η εγκληματική τους πολιτική αποτυπώνεται στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι εποχικοί πυροσβέστες, στην πλειοψηφία νέοι σε ηλικία, που αυτή την περίοδο βρίσκονται στις υπηρεσίες, οι οποίοι διανύουν τεράστιες αποστάσεις κάθε μέρα από την κατοικία τους, μιας και είναι απαγορευτικό να νοικιάσουν σπίτι με τους μισθούς πείνας που παίρνουν και τα πετσοκομμένα δικαιώματα.

Η απαράδεκτη κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Π.Υ. Βόλου και η καθυστέρηση να δοθεί λύση στο ζήτημα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, είναι επίσης μια ανάγλυφη απόδειξη της κοινής στάσης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας συμφωνούν στο δόγμα «πάμε κι όπου βγει». Το όποιο μέτρο, λογαριάζεται στο ζύγι του κόστους-οφέλους, τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, τις υπενοικιάσεις οχημάτων κτλ. ώστε να διαμορφώνεται πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους και στον κλάδο της πυροπροστασίας.

Κάτω από αυτό το δόγμα θυσιάζεται η αναγκαία προστασία της περιουσίας και ζωής του λαού. Κάθε χρόνο διαγωνίζονται μεταξύ τους στις καταστροφές. Το Μάτι, η Εύβοια, η Αττική, η Ηλεία και άλλες περιοχές στην Ελλάδα, έχουν ακόμα το σημάδι της εγκληματικής πολιτικής  όλων των αστικών κομμάτων.

Όπως τόνισαν και οι υποψήφιοι βουλευτές, οι πυροσβέστες έχουν πολλούς λόγους να στηρίξουν το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές. Να ακυρώσουν τα αντιλαϊκά σενάρια της όποιας επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει στην πράξη ότι βρίσκεται στο πλευρό τους.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει καταθέσει 53 ερωτήσεις στη βουλή για τα προβλήματά τους, στηρίζει τους αγώνες για τη μονιμοποίηση, για προσλήψεις, για την κάλυψη όλων των αναγκών των υπηρεσιών, για τα εργασιακά προβλήματα και δικαιώματα των πυροσβεστών.

Με πιο γερό ΚΚΕ, θα βγουν πιο δυναμωμένοι και οι πυροσβέστες στον αγώνα ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και την καταστροφική τους πολιτική.

Πιο διαβασμένα