ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Θάλεια Στάχτου: Με τη ψήφο τελειώνουμε την ακρίβεια Μητσοτάκη 

Η Ευθαλία (Θάλεια) Στάχτου είναι υποψήφια βουλεύτρια Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Θάλεια Στάχτου: Με τη ψήφο τελειώνουμε την ακρίβεια Μητσοτάκη 

Τι θα γίνει με την ακρίβεια στις τιμές;

Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς;

Τι θα γίνει με τον μήνα που δεν βγαίνει;

Καλά, ο Άδωνις Γεωργιάδης το έχει «τερματίσει» με τις χαζοχαρούμενες σκηνοθετημένες βόλτες στα καταστήματα, όπου δεν βλέπει κανένα πρόβλημα! Ξέρουμε, είναι το είδος παράγοντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που χρωματίζει με θράσος τα έργα και τις ημέρες της.

Υπάρχουν όμως, για τους υποψιασμένους μαζί τους, και οι εφεδρείες: δημοσιογράφοι και «δημοσιογράφοι», σχολιαστές δήθεν ειδήμονες που προσπαθούν να μας πείσουν ότι, για τις τιμές δε γίνεται τίποτα, αυτές καθορίζονται από την αγορά, η κυβέρνηση δε μπορεί να κάνει κάτι εκτός από το να σταυρώνει τα χέρια της.

Μπράβο ρε παιδιά! Και τότε γιατί τρέχουμε να τους ψηφίζουμε; Γιατί υπάρχουν στις κυβερνήσεις τα Υπουργεία Εμπορίου, Ανάπτυξης, Εργασίας; Σαν να μας λένε: «δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος σου», έτσι κι αλλιώς, «μπιμπελό είναι». Ωραίοι! Ωραίοι; Όχι βέβαια! Όσες και όσοι δεν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να μας παραμυθιάζουν ενώ ψάχνουμε λύσεις άμεσες, σήμερα, πρέπει να παραμερίσουμε και τα παραμύθια. Να μιλήσουμε και να μιλήσουμε σθεναρά με προτάσεις στο τραπέζι υλοποιήσιμες. Πράγματα που μπορούν να γίνουν πράξη από μια άλλη κυβέρνηση που το θέλει, δεσμεύεται και θα το κάνει πράξη με την ψήφο του λαού, μέσα στις πρώτες 50 ημέρες θητείας της. Μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί και δεσμεύεται να μειώσει άμεσα τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%. Μπορεί να μειώσει τους ειδικούς φόρους στο χαμηλότερο συντελεστή που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα τα καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, βενζίνη, φυσικό αέριο) και την κατάργηση τους στο αγροτικό πετρέλαιο.

Μπορεί να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ και στον δημόσιο κατά 10% αρχικά. Να καθιερώσει την ετήσια αναπροσαρμογή μισθού τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα στο ύψος του πληθωρισμού. Να επαναφέρει την 13η σύνταξη, πλήρη ως τα 800 ευρώ και κλιμακωτά για τις ανώτερες.

Να ρυθμίσει τα χρέη σε ταμεία και εφορία με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής και ένταξη στις 120 δόσεις για την αποπληρωμή τους.

Να προστατεύσει από τις αποκοπές ρεύματος τους ευάλωτους καταναλωτές.

Και φυσικά, να θεσπίσει ανώτατο όριο λιανικής τιμής στο ρεύμα, ανώτατο συντελεστή κέρδους 5% στους παραγωγούς ενέργειας με θετική επίπτωση στις τιμές του ρεύματος.

Αυτά είναι άμεσα ΠΟΛΙΤΙΚΑ μέτρα μιας κυβέρνησης που μπορούν να γίνουν πράξη, αν η βούληση της είναι η άμεση ενίσχυση του εισοδήματος της πλειοψηφίας των πολιτών και όχι η αναδιανομή πλούτου υπέρ των ολιγαρχών που παραμένουν ανεξέλεγκτοι όταν δεν ενισχύεται συνειδητά η αισχροκέρδεια τους από τη σημερινή κυβέρνηση.

 

Πιο διαβασμένα