ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

"‘Ηρθαν τα καράβια τα Ζαγοριανά"

 Υποψηφίοι βουλευτες της «Πλεύσης Ελευθερίας» επισκέφθηκαν το κεντρικό και ανατολικό Πήλιο
"‘Ηρθαν τα καράβια τα Ζαγοριανά"

Με σύμβολο το καραβάκι του κινήματος πολιτών που δημιούργησε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έφτασε την Παρασκευή 5 Μαΐου κλιμάκιο της Πλεύσης Ελευθερίας στη Ζαγορά. Οι Άννα Λ. Κοντογιάννη, Ευγενία Φραγκουδάκη, Γιάννης Καϊρας, υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας και ο Ντίνος Δ. Βαρδάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας συναντήθηκαν με κατοίκους του παραδοσιακού οικισμού. Επισκέφτηκαν επίσης τη Δράκεια, τα Χάνια, τον Κισσό και την Μακρυρράχη. 

Οι κάτοικοι του κεντρικού και ανατολικού Πηλίου αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες όπως η ακρίβεια στα γεωργικά εφόδια, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι απαράδεκτα χαμηλές τιμές παραγωγού και η δύσκολη προώθηση των προϊόντων λόγω ακατάλληλου οδικού δικτύου.

Στη Δράκεια και στα Χάνια, οι κάτοικοι μίλησαν για την ανάγκη στήριξης των παραδοσιακών οικισμών, κατασκευής συγχρόνου δικτύου αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμού ρεμάτων καθώς και επένδυσης σύγχρονού εξοπλισμού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

«Η επαρχία και η αγροτιά έχουν εγκαταλειφθεί  από τα μεγάλα κόμματα που μας θυμούνται μόνο παραμονές εκλογών. Δεν τα βγάζουμε πέρα με το κόστος της ΔΕΗ, απαράδεκτο ΦΠΑ στα τρόφιμα και έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού» ήταν οι κραυγή αγωνίας στο Κισσό και στη Μακρυρράχη. Στη Ζαγορά, οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την ανύπαρκτη πολιτική στήριξης της οικογενείας, των νέων ζευγαριών, των μονογονεϊκών οικογενειών και για την κατάσταση υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας.  Αναγκάζονται οι κάτοικοι να δουλέψουν 2 βάρδιες τη μέρα για την επιβίωση τους.

Οι 4 υποψήφιοι βουλευτές κάλεσαν τους Πηλιορείτες να στηρίξουν τις προσπάθειες της Πλεύσης Ελευθερίας να φέρει στη Βουλή έναν άλλο, ποιοτικό πολιτικό λόγο, ένα άλλο πολιτικό ήθος, μια πολιτισμένη έκφραση.

Με τις πολιτικές της πρωτοβουλίες της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια Ελλάδα δημοκρατική, λεύτερη, αδιάφθορη και παραγωγική.

Η Πλεύση Ελευθερίας θα εξασφαλίσει μια δημιουργική και υπεύθυνη αντιπολίτευση που δεν υπάρχει σήμερα στη Βουλή.

Πιο διαβασμένα