ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στον "Ιππόκαμπο" η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Στον "Ιππόκαμπο" η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες με κινητικά προβλήματα, με αιχμή το ζήτημα της προσβασιμότητας, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε η τέως υφυπουργός και υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Πέτρος Μπέλλος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία, με έμφαση τόσο εντός της πόλης όσο και σε χώρους έξω από αυτήν.

Ανησυχία εκφράστηκε από τα μέλη του σωματείου για την εφαρμογή του θεσμού του προσωπικού βοηθού και συγκεκριμένα για το όριο των 65 ετών που οριοθετείται  για να βοηθήσουν  άτομα με κινητική  ή ψυχική αναπηρία . Τα  άτομα αυτά θα υποστηρίξουν και θα  ενισχύσουν την ανεξάρτητη διαβίωσής τους και τη συμπερίληψής τους στην κοινωνία. Το όριο όμως των 65 ετών για να δικαιούνται προσωπικό βοηθό είναι εντελώς άδικο , αν λάβουμε υπόψη μας ότι ειδικά μετά την ηλικία αυτή τα πράγματα δυσκολεύουν για τα άτομα αυτά.

Η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε πως χρειάζεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, όπως χρειάζεται  και η καθημερινή συμμόρφωση όλων μας. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Κοινός στόχος μπορεί να είναι μόνο ένας: η αυξημένη συμμετοχή όλων των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής και δημόσιας ζωής της χώρας μας. Επίσης τονίστηκε πως είναι δεδομένη  η συνέχιση της αποτελεσματικής και αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές και η περαιτέρω βελτίωσή της προς όφελος των ΑμεΑ.

Πιο διαβασμένα