ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας: Στεκόμαστε δίπλα στους πληγέντες αγρότες Πτελεού και Αγίων Θεοδώρων

ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας: Στεκόμαστε δίπλα στους πληγέντες αγρότες Πτελεού και Αγίων Θεοδώρων

Η προχτεσινή σφοδρή χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα  καταστροφές στην ελαιοκαλλιέργεια σε περίοδο ανθοφορίας στις περιοχές Πτελεού και Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Αλμυρού φέρνει σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής καθώς συμπίπτει με μια περίοδο που τα καλλιεργητικά κόστη είναι υπεραυξημένα.

Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν από τον ΕΛΓΑ εκτιμήσεις και καταγραφή ζημιών στο σύνολο των καλλιεργειών που επλήγησαν ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί σύντομα καθώς οι καλλιεργητικές εργασίες θα πρέπει να συνεχιστούν κανονικά ενώ το τελικό αποτέλεσμα δε θα είναι πιθανά το αναμενόμενο, λόγω της χαλαζόπτωσης. Έχει φροντίσει άραγε η απελθούσα κυβέρνηση και ο κατά γενική ομολογία αποτυχημένος στο έργο του Υπουργός κος. Γεωργαντάς να δημιουργήσει συνθήκες ταχείας λειτουργίας του ΕΛΓΑ δια μέσου της προεκλογικής περιόδου; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό που μένει να απαντηθεί τις επόμενες ημέρες. Δυστυχώς στη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια δεν λειτουργούν θεσμοί και υπηρεσίες σταθερά, "άγεται και φέρεται" η λειτουργία τους από τους εκλογικούς κύκλους.

Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει υποβαθμίσει τις δυνατότητες σε όλες τις υπηρεσίες που αφορούν τους αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και γενικότερα τον πρωτογενή τομέα, όπως είναι ο ΕΛΓΑ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Υποστελέχωση και Κυβερνητικός Παρεμβατισμός υποθηκεύουν το μέλλον του πρωτογενή τομέα. Ο τελευταίος κανονισμός του ΕΛΓΑ ψηφίστηκε το 2011 με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και από τότε δεν αναθεωρήθηκε ποτέ ώστε να ενσωματώσει νέες συνθήκες που επικρατούν ειδικά με τη κλιματική αλλαγή.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας έχει προγραμματίσει ήδη κλιμάκιο αύριο Σάββατο στον Δήμο Αλμυρού. Θα γίνουν επαφές με πληγέντες από το χαλάζι αγρότες από τα χωριά της περιοχής, ώστε να ληφθεί αναλυτική πληροφόρηση και να αναδειχθεί το μέγεθος του προβλήματος τους και όχι μόνο από τη χαλαζόπτωση. Άλλωστε αυτή η πλευρά της Μαγνησίας δεν φαίνεται να έλκει το επιλεκτικό ούτως ή άλλως ενδιαφέρον των κυβερνητικών στελεχών για τον παραγωγικό κόσμο του Νομού μας.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αντιμετωπίζουμε τα θέματα στρατηγικά, με πλήρες σχέδιο και δίκαια. Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Κινήματος, που θα βρίσκεται στη Λάρισα τη Δευτέρα το απόγευμα για κεντρική ομιλία, έχει θέσει πολύ ψηλά τον προγραμματικό πήχη για την αναβάθμιση και αναζωογόνηση του πρωτογενή τομέα.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα που παρουσιάζει εδώ και μήνες το αναλυτικό του πρόγραμμα για αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, μελισσοκόμους, δασεργάτες και εργάτες γης και δεν χειρίζεται τα θέματά τους  επικοινωνιακά, ευκαιριακά και ψηφοθηρικά. Άλλωστε η ιστορία του κινήματος είναι ταυτισμένη με τους παραγωγούς και τη Δευτέρα στη καρδιά της Θεσσαλίας αυτό θα αποδειχθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Το αίμα νερό δεν γίνεται». Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι θα είμαστε δίπλα και στους πληγέντες παραγωγούς του Αλμυρού.   

Πιο διαβασμένα