ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιμάται η Εθνική Αντίσταση στο Βελεστίνο

Ενόψει της Μέρας Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών το Παράρτημα Βόλου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σε συνεργασία με την ΚΟΒ Ρήγα Φεραίου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή (7/5) εκδήλωση για την ανατίναξη της αμαξοστοιχίας και τις άλλες μάχες που έδωσαν στην περιοχή οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης
Τιμάται η Εθνική Αντίσταση στο Βελεστίνο

9 ΜΑΗ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ           

Το παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, τιμώντας την 9η Μάη και όλους αυτούς που πολέμησαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, τους φασίστες Ιταλούς και τους ναζί Γερμανούς κατακτητές της πατρίδας μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους, θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Κυριακή 7 Μάη στις 11 το πρωί, σε συνεργασία με την ΚΟΒ Ρήγα Φεραίου του ΚΚΕ, στο Μνημείο του Αντάρτη στο Βελεστίνο, εκδήλωση για την ανατίναξη της αμαξοστοιχίας και τις άλλες μάχες που έδωσαν στην περιοχή οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ.
  • Τρίτη 9 Μάη στις 12 μμ στο μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, σε συνεργασία με την ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και τα ΤΣ της ΚΝΕ.

Οι λαοί στις 9 Μάη γιορτάζουν τη λήξη του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, τη συντριβή του φασισμού και του ναζισμού. 

Σήμερα, 78  χρόνια από το τέλος του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, που ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης όξυνσης των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Οι πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία, σε Συρία και Λιβύη είναι σε εξέλιξη.

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ προωθούν την ενίσχυση της παρουσίας του συνδικάτου πολέμου, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα μας, με την εκχώρηση  βάσεων και διευκολύνσεων. Εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που τίποτε καλό δεν προοιωνίζονται για τα λαϊκά συμφέροντα.

Γι` αυτό και σήμερα οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, όπου διαφορετικά ιμπεριαλιστικά κέντρα συγκρούονται με «μήλον της Εριδος» τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους Ενέργειας. Σήμερα, που η χώρα μας, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει ενισχυθεί ως πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, προωθώντας τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία και την Κίνα, η πιο αναβαθμισμένη εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια καθιστά τον λαό μας «στόχο».

Η ΕΕ έχει εντάξει στην επίσημη ιδεολογία της την απαράδεκτη «θεωρία των δύο άκρων», την εξίσωση του ναζιστικού τέρατος με τον κομμουνισμό, πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας. Στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, που απελευθερώθηκαν από το ναζισμό με την ηρωική δράση των ΚΚ και της Σοβιετικής Ενωσης, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, σήμερα με τη στήριξη της ΕΕ, τίθενται εκτός νόμου τα Κομμουνιστικά Κόμματα και σύμβολα, τιμώνται οι συνεργάτες των Ες Ες και γκρεμίζονται ιστορικά μνημεία της Αντιφασιστικής Νίκης που θύμιζαν στους λαούς πώς, ποιοι και με τι θυσίες τσάκισαν τον φασισμό.

Στο παραπάνω πλαίσιο πριν λίγα χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "ανακάλυψε" ότι η 9η Μάη είναι η "Ημέρα της Ευρώπης" και σαν τέτοια θέλει να την καθιερώσει. Γιατί, λένε, στις 9 Μάη 1950, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ρομπέρ Σουμάν έκανε τη διακήρυξη για τη δημιουργία μιας "ευρωπαϊκής ομοσπονδίας". Το ότι πέρασαν πάνω από 40 χρόνια για να ανασυρθεί από τη λήθη της ιστορίας ένα τέτοιο γεγονός και να θεωρηθεί γενέθλιο μιας τέτοιας επετείου αποδεικνύει τη σκοπιμότητα. Η επιχείρηση "αναθεώρηση της Ιστορίας", δηλαδή ο βιασμός της ιστορικής μνήμης των λαών είναι σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο τη δικαιολόγηση του δόγματος για την οριστική και τελεσίδικη επικράτηση του καπιταλισμού, κάτι που μερικοί ονόμασαν και "τέλος της Ιστορίας".

Η ΕΕ και οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων θέλουν οι λαοί να ξεχάσουν τη  νικηφόρα προέλαση του Κόκκινου Στρατού και τελικά η συντριβή του ναζισμού που έγινε δυνατόν χάρη στην ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, της εργατικής εξουσίας, στα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας. Χάρη σ` αυτά τα πλεονεκτήματα μπόρεσε η ΕΣΣΔ να γίνει μια ισχυρή οικονομική δύναμη και να δημιουργήσει έναν αξιόμαχο Κόκκινο Στρατό.

Η 9η Μάη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δική τους δύναμη. Το ελπιδοφόρο αύριο ξεκινάει στο σήμερα της οργανωμένης δράσης και πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών, στην ισχυροποίηση της πάλης σε κάθε χώρα ενάντια στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια, με επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Ο σημερινός αγώνας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι «πιστός και άγρυπνος φρουρός» της ιστορικής αλήθειας, κόντρα στην προσβλητική προσπάθεια να εξισωθεί ο ναζισμός με αυτόν που τον συνέτριψε: Τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας  

Θανάσης Βογιατζής                    Γαιτανίδης Στέλιος