ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στην Σκόπελο η Α. Καραμανλή του Μέρα25

Στην Σκόπελο η Α. Καραμανλή του Μέρα25
Η χθεσινή επίσκεψη της Αγάπης Καραμανλή υποψήφιας βουλεύτριας Μαγνησίας του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη στον Δήμο Σκοπέλου.
 
Συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση. 
 
Κάναμε μία εκτεταμένη συζήτηση για το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη και ιδιαίτερα για το ψηφιακό πορτοφόλι, το σχέδιο Δήμητρα των δωρεάν ηλεκτρονικών συναλλαγών. 
 
 
Συζητήσαμε για το πρόβλημα που έχουν οι μικρές κοινωνίες να στηριχτούν σε μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση μέσω ενεργειακών κοινοτήτων καθώς το σύνολο των κρατικών ενισχύσεων μέσω ΕΣΠΑ διοχετεύονται προς τις μεγάλες εταιρείες και στα φαραωνικά έργα, τα οποία ελάχιστα ανακουφίζουν την ζωή των πολλών. 
 
Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στο πρόγραμμα που τρέχει αυτόν τον καιρό "φωτοβολταϊκά στη στέγη". 
 
Εδώ τίθεται το ζήτημα ότι από τον αρχικό σχεδιασμό που αφορά τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε ταράτσες και στέγες, ώστε να δημιουργηθεί ένα κρίσιμο μέγεθος επένδυσης από το πλήθος των νοικοκυριών σε επίπεδο πολυκατοικιών γειτονιάς και τα λοιπά, έχουμε περάσει σε ένα πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο έδαφος, με αποτέλεσμα να διαμορφώνει συνθήκη ανταγωνιστικής χρήσης της γης. 
 
Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει άφθονος χώρος στα αστικά κέντρα για να μη συμβεί αυτό (στέγες και ταράτσες ιδιωτικών δημοτικών η δημοσίων κτιρίων).
 
Ακόμα ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης στάθηκε στην ανάγκη της εκπροσώπησης από ανθρώπους μικρότερων δήμων ή περιφερειακών ενοτήτων στην κεντρική πολιτική σκηνή.
 
Στη συνέχεια συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με τους υπαλλήλους του δήμου Σκοπέλου.

Πιο διαβασμένα