ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Ζητώ τη στήριξή σας στις εκλογές της 21ης Μαΐου και σας κοιτώ έναν-έναν στα μάτια

Το πολιτικό της γραφείο εγκαινίασε την Τετάρτη η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατίας, Έφη Αντωνίου –Χουβαρδά
Ζητώ τη στήριξή σας στις εκλογές της 21ης Μαΐου και σας κοιτώ έναν-έναν στα μάτια

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς τελέστηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου της υποψήφιας Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Έφης Αντωνίου –Χουβαρδά. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι κ.κ. Κολυνδρίνη Δωροθέα, Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, οι Περιφερειάρχες Γιώργος Κίτσιος και Γιάννης Τέας, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλης Μιτζικός, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας κ. Νίκος Αθανασάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας κ. Αποστόλης Κουταρέλος, οι πρόεδροι ΔΗΜΤΟ Αλμυρού, κ. Δημήτρης Αναστασίου, Βόλου κ. Γιάννης Κατσίβελος, Νοτίου Πηλίου κ. Φιλίτσα Λαμπαδάρη, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Δήμο Αλμυρού, το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, το Δήμο Νοτίου Πηλίου και το Δήμο Ρήγα Φεραίου, μέλη της ΔΕΕΠ, της ΟΝΝΕΔ και των ΔΗΜΤΟ, η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα, συνάδελφοι της υποψήφιας από την Περιφέρεια και το Τεχνικό Επιμελητήριο καθώς πληθώρα φίλων και ψηφοφόρων.

Aναλυτικά τα όσα ανέφερε η κ. Αντωνίου στην ομιλία της:

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς που βρίσκεστε απόψε εδώ, μαζί μου στα εγκαίνια του πολιτικού μου γραφείου, στο ξεκίνημα του προεκλογικού μου αγώνα και με γεμίζετε με  δύναμη να προχωρήσω μπροστά, ΔΥΝΑΤΑ!! Σε ένα προεκλογικό αγώνα που προέκυψε απρόσμενα και ξαφνικά 2 μήνες πριν, από ένα τηλεφώνημα από τον στενό περιβάλλον του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν το επεδίωκα, δεν το φανταζόμουν καν, μου προτάθηκε και αυτό με τιμά αλλά και μου επιτάσσει το καθήκον, το καθήκον να αγωνιστώ για τους συμπολίτες μου, το καθήκον να φανώ αντάξια της επιλογής του Προέδρου, το καθήκον να μην προδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε.

Αρκετοί μου λένε πώς το τόλμησες να βάλεις υποψηφιότητα σε ένα τόσο δυνατό ψηφοδέλτιο, ανάμεσα μάλιστα σε υποψηφίους που έχουν χρόνια τώρα αγωνιστεί και έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τους απαντώ ότι είναι τιμή να συμπεριλαμβάνομαι σε ένα ψηφοδέλτιο νίκης. Κρατήστε τον όρο ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ. Θα τον ακούσετε συχνά από εδώ και μπρος, διότι είναι το νέο σύγχρονο μοντέλο διακυβέρνησης που καθιερώνεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Από πολλούς άκουσα πώς θα τα καταφέρεις με ένα τόσο μικρό παιδί. Και απαντώ στις κυρίες πρωτίστως: ΤΟΛΜΗΣΤΕ το! Τα παιδία δεν είναι τροχοπέδη, είναι ο λόγος και η αφορμή να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Μη διστάζετε φίλες μου να αναλάβετε πρωτοβουλίες, να αναλάβετε θέσεις ευθύνης, να συμμετέχετε στα κοινά, σε συλλόγους και ομάδες. Και απευθύνομαι στους κυρίους: στηρίξτε τις γυναίκες σας, τις κόρες σας, τις αδερφές σας, τις μανάδες σας να προοδεύσουν στην επαγγελματική τους και την κοινωνική τους ζωή. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι στη νέα διακυβέρνηση που θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας θα συμμετέχουν ακόμη περισσότερες γυναίκες σε επιτελικές θέσεις και θέσεις ευθύνης.

Τα τελευταία τέσσερα πυκνά χρόνια μας δίδαξαν πολλά. Πρώτα και πάνω από όλα, μας δίδαξαν ότι ο τόπος έχει ανάγκη από στιβαρό χέρι στο τιμόνι, αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Θέλω να μετρήσουμε μαζί τα εμπόδια, τις δυσκολίες που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε να ξεπεράσει.  Πρώτα με τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο, αμέσως μετά την παγκόσμια πανδημία, ύστερα την ενεργειακή «έκρηξη» και το διεθνές κύμα ανατιμήσεων. Και σχεδόν καθημερινά επί 4 χρόνια τις επιθετικές προκλήσεις της γειτονικής Τουρκίας. Ποτέ καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες δυσκολίες και τόσες κρίσεις όσες η κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
 
Κι όμως, μέσα σε όλα αυτά τα ταραχώδη γεγονότα πολιτεία και εμείς οι πολίτες μαζί, κρατήσαμε ασφαλές και σε σωστή πορεία το εθνικό σκάφος. Μετατρέψαμε πολλές δυσκολίες σε ευκαιρίες και ενώ ανορθώναμε μία πατρίδα καθηλωμένη, ταυτόχρονα δρομολογήθηκαν και οι τολμηρές αλλαγές που ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί. Αλλαγές στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, μείωση της ανεργίας, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, διαχείριση του μεταναστευτικού ρεύματος, ισχυροποίηση της θέσεις της χώρας μας σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Και έπονται πολλές ακόμη αλλαγές, θα τις ακούσετε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα είναι εδώ στο Βόλο, στις 11 Μαΐου. 

Θέλω να σας τονίσω ότι μπορεί να είμαι νέα υποψήφια, αλλά αποτελώ διαχρονικά  – σε όλη την ενήλικη ζωή μου – αγωνίστρια της Νέας Δημοκρατίας και αυτό που θα ήθελα να πάρετε μαζί σας από εμένα σήμερα είναι ότι θα αγωνιστώ για να εξασφαλίσουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό στις κάλπες ήδη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Φίλες και φίλοι, ζητώ τη στήριξή σας στις εκλογές της 21ης Μαΐου και σας κοιτώ έναν-έναν στα μάτια. Με τους περισσότερους εδώ μέσα γνωριζόμαστε προσωπικά και πολλά χρόνια, είμαστε φίλοι, έχουμε δουλέψει μαζί, έχουμε δώσει κοινούς αγώνες και γνωρίζετε πώς λειτουργώ ομαδικά, πώς συμπεριφέρομαι με ψυχραιμία και ευγένεια, πώς ξέρω να προτείνω λύσεις και να μη μπλέκομαι σε άγονες αντιπαραθέσεις. Ζητώ την ψήφο σας για να σας εκπροσωπήσω με υπευθυνότητα, ζητώ την ψήφο σας, όχι μόνο γιατί με γνωρίζετε αλλά γιατί γνωρίζετε ότι θα με βρείτε και την επόμενη μέρα των εκλογών.  Μπαίνω στην εκλογική μάχη πρωτίστως για να στηρίξω την παράταξη και σας καλώ να με βοηθήσετε με την ψήφο σας ως νέα υποψήφια, ως Ελληνίδα, ως εργαζόμενη, ως γυναίκα, ως μητέρα. Δε θα δυσκολευτείτε να με βρείτε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, θα είμαι στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς που είστε απόψε εδώ και με κατακλίσατε με τη θετική σας ενέργεια και με γεμίζετε δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω τις συνεργάτιδες μου στην πρώτη γραμμή και στα μετόπισθεν στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και στη βοήθεια που μου παράσχετε με την κόρη μου. Να ευχαριστήσω την κόρη μου που σήμερα μπορεί να μην καταλαβαίνει γιατί της απευθύνομαι, στο μέλλον όμως θα καταλάβει πολλά…Και τελευταία αλλά πιο σημαντικά θέλω να ευχαριστήσω τον άντρα μου Μιχάλη Χουβαρδά, που είναι δίπλα μου, με στηρίζει και με παρακινεί και χωρίς την πολύτιμη αρωγή του δεν θα ήμουν σήμερα εδώ σε αυτή τη θέση.

ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ! 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Πιο διαβασμένα