ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Επίσκεψη Λιούπη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας 

Επίσκεψη Λιούπη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας 

Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Αθανάσιος Λιούπης. Τον υπ. Βουλευτή υποδέχθηκε στα γραφεία ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης  Σαβελίδης, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Ρηγώ Φασουράκη, η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών κ. Ελένη Μπέα, η προϊσταμένη διοικητικών  υπηρεσιών κ. Γεωργία Δαλαμάγκα και στελέχη της υπηρεσίας.

Ο κ. Λιούπης συζήτησε εκτενώς με τον κ. Σαβελίδη και τους προϊσταμένους τα εκπαιδευτικά ζητήματα που αφορούν στη Μαγνησία, ενώ έγινε μία αναδρομή στην εκπαιδευτική χρονιά που ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα. Τονίστηκε ότι μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκαν 25.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, τα σχολικά βιβλία και οι εκπαιδευτικοί ήταν από την πρώτη μέρα στη θέση τους και τα σχολεία λειτούργησαν με συντονισμό χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος. Παράλληλα, οι σχολικές μονάδες εξοπλίστηκαν με τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες εκπαιδευτικά προγράμματα, σχολικοί όμιλοι με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των μαθητών, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Ακόμη, πολύ ενθαρρυντικό ήταν και το γεγονός της πολύ μεγάλης αύξησης του ενδιαφέροντος των μαθητών για την τεχνική εκπαίδευση και για επαγγέλματα τα οποία έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. 

Σημαντική ήταν και η λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων στον νομό, με πολλά παιδιά να ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτά. Επισημάνθηκε ακόμη το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις γνωρίζουν από νωρίς πότε αυτές θα διεξαχθούν, ενώ τα αποτελέσματα πέρυσι ανακοινώθηκαν πιο νωρίς από ποτέ, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος οικογενειακός προγραμματισμός.

Ο κ. Σαβελίδης ενημέρωσε επίσης τον κ. Λιούπη ότι ολοκληρώθηκε η επιλογή Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Σχολικών Μονάδων με τη διαδικασία να γίνεται με μοριοδότηση και διαφάνεια.

Ο κ. Λιούπης συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς προϊσταμένους το σοβαρό ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών σε νησιά ή σε απομακρυσμένους δήμους, ανέφερε πως η Κυβέρνηση  έχει ξεκινήσει , την καταγραφή του προσωπικού και του κόστους στέγασης και αναζητεί τρόπους στήριξης όλων των δημόσιων λειτουργών, μέσω προγραμμάτων ή χρηματοδοτικών εργαλείων ώστε  να καλυφθεί η ανάγκη στέγασης. 

Ο υπ. Βουλευτής ευχαρίστησε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, τους προϊσταμένους αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς για το καθημερινό έργο τους, παρέχοντας στα παιδιά γνώση, παιδεία και σημείωσε πως το συναισθηματικά νοήμον σχολείο, που προωθείται από την Κυβέρνηση έχει ως στόχο την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των μαθητών μέσω βιωματικής εκπαίδευσης, γεγονός που έχει ξεκινήσει και στα ελληνικά σχολεία. 

 

Πιο διαβασμένα