ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Σε Νοσοκομείο Βόλου και ΕΚΑΒ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Σε Νοσοκομείο Βόλου και ΕΚΑΒ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου, του συλλόγου εργαζομένων  σε αυτό και του ΕΚΑΒ Μαγνησίας επισκέφθηκε η πρώην Υφυπουργός και υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε καταρχήν  με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ι. Ντόκο και με την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κ. Χαρανά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα διοικητικά στελέχη ενημέρωσαν την κ. Χρυσοβελώνη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας κάνοντας μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλα τα επίπεδα, τις λύσεις που προτείνουν, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του Νοσοκομείου. Θέματα όπως το χαμηλό μισθολογικό των νέων ιατρών , η θέσπιση κινήτρων, η μη έλλειψη ενός ευέλικτου συστήματος προσέλκυσης νέων επιστημόνων είναι λόγοι που αποτρέπουν το ιατρικό προσωπικό να λάβει μέρος σε προκηρύξεις για την πρόσληψή τους στο χώρο του Νοσοκομείου, πράγμα που συνεπάγεται να υπάρχει υποστελέχωση σε ειδικότητες όπως παθολόγοι, χειρούργοι, μαιευτήρες και φυσικά  του ΤΕΠ όπου πραγματικά το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Στη συνέχεια η κ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε με το Σύλλογο Εργαζομένων του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου όπου τέθηκαν θέματα όπως η ανάγκη  κάλυψης κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να δρομολογηθεί προκήρυξη με 21 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων αλλά δυστυχώς η αναμενόμενη προκήρυξη έμεινε στα λόγια. Σοβαρό θέμα επίσης που απασχολεί τους εργαζόμενους είναι η ένταξή τους στα βαρεά και ανθυγιεινά ένσημα διότι πραγματικά, παρά τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, τα εξαντλητικά ωράρια, τις χαμηλές αμοιβές, οι εργαζόμενοι έχουν υπερβάλει εαυτό όχι μόνο κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά και σε καθημερινή βάση προκριμένου να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Το ΕΚΑΒ Μαγνησίας ήταν ο επόμενος σταθμός των επισκέψεων της κ. Χρυσοβελώνη όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σαμαρά και με εκπροσώπους των εργαζομένων. Το ΕΚΑΒ επιτελεί κρίσιμο και σημαντικό έργο για την Μαγνησία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι καταρχήν η υποστελέχωση της υπηρεσίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε ασθενοφόρα διότι τα υπάρχοντα είναι από το 2004 , με ότι σημαίνει αυτό σε βλάβες και συντήρηση. Επίσης οι συμβάσεις των εργαζομένων είναι ορισμένου χρόνου με συνέπεια να ζουν σε ένα καθεστώς εργασιακής ομηρίας.

Η κ. Χρυσοβελώνη μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Θεωρώ ότι το ΕΚΑΒ είναι ένας σημαντικός φορέας υγείας. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ   δείχνει καθημερινά αντανακλαστικά εξυπηρετώντας σε 24ωρη βάση τους πολίτες και τους επισκέπτες της Μαγνησίας. Μάλιστα, την περίοδο της πανδημίας οι διασώστες του συνέβαλαν τα μέγιστα στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Με το πρόγραμμα που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα στηρίξουμε έμπρακτα το ΕΚΑΒ και τους εργαζόμενους σε αυτό, όπως και όλο το σύστημα δημόσιας υγείας διότι το οφείλουμε σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και στους πολίτες που καθημερινά ταλαιπωρούνται. Προσωπικά πάντα θα βρίσκονται στο πλευρό των ιατρών και των εργαζομένων ολόκληρου του δημοσίου συστήματος υγείας συμβάλλοντας στην αποτελεσματική λειτουργία του  προς όφελος των πολιτών»

Πιο διαβασμένα