ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνάντηση Μεϊκόπουλου-Αραμπατζή με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου

Συνάντηση Μεϊκόπουλου-Αραμπατζή με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου

Συνάντηση με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι Βουλευτές Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Χαράλαμπος Αραμπατζής. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ταξί στη Μαγνησία και πανελλαδικά και οι ανεπαρκείς πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ για την αποτελεσματική στήριξη των επαγγελματιών.

Όπως τονίστηκε κατά τη συζήτηση, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί αντιμετωπίζουν πλέον ζήτημα επαγγελματικής επιβίωσης. Η έκρηξη της ακρίβειας και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχουν εκτοξεύει το λειτουργικό τους κόστος με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να έχει βαρύτατες ευθύνες για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί τόνισαν ότι θα πρέπει να προστατευτεί ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών που παρέχουν στο επιβατικό κοινό, ενώ επεσήμαναν τη θετική συνεισφορά του ν. 4530/2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση αυτή. Επανέλαβαν επίσης τα πάγια αιτήματά τους για μονιμοποίηση του ΦΠΑ στο 13%, κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος.

Οι υποψήφιοι Βουλευτές ανέφεραν ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δείξει την πρόθεσή του να διαμορφώσει ένα υγιές πεδίο στο χώρο των επαγγελματιών ταξί με εξάλειψη των μονοπωλίων και των φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και με αξιοπρεπώς αμειβόμενους επαγγελματίες οδηγούς. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών σε οικονομική, ποιοτική και ασφαλή μετακίνηση».

Πιο διαβασμένα