ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνάντηση Ν. Τζούμα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Βόλου

Συνάντηση Ν. Τζούμα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Βόλου

Mε τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Βόλου κ Βασίλη Γιαννάκο συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Νίκος Τζούμας στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στο Βόλο. 

Σημαντικό ζήτημα που έθεσε ο Πρόεδρος στο Νίκο Τζούμα είναι η μη συνδρομή της πολιτείας - μέσα από καμπάνιες και ενημερωτικές εκδηλώσεις-, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να γίνουν δωρητές οργάνων. Η λίστα όσων επιθυμούν μεταμόσχευση είναι αυξανόμενη ενώ η προσφορά μικρή έως και σπάνια.

Μεγάλο πρόβλημα όπως τόνισε ο κ. Γιαννάκος υπάρχει για τους 30 και πλέον νησιώτες των Β. Σποράδων, ως προς την μετακίνηση τους στο Νοσοκομείο του Βόλου και τις ιδιωτικές κλινικές, αφού δεν υπάρχει καμία μονάδα μεταμόσχευσης.  Παρόλα αυτά η πολιτεία καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος τους κόστους των μετακινήσεων και της διαμονής χωρίς όμως αυτά να επαρκούν για την αντιμετώπιση της ασθενειάς τους και την μείωση της ταλαιπωρίας τους. 

Τέλος η μείωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού επιφέρει μεγάλα προβλήματα στη ροή των αιμοκαθάρσεων στο τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νίκος Τζούμας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο ζήτημα των νεφροπαθών λόγω και του πατέρα του, δήλωσε αλληλέγγυος στις προσπάθειες του συλλόγου για την επίλυση των αιτημάτων τους.

 

Πιο διαβασμένα