ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτικό βαρόμετρο η Μαγνησία

Ανοιχτή ομιλία στο θεατράκι Αναύρου για Μητσοτάκη στις 11 Μαΐου- Πυρετώδεις προετοιμασίες και στον ΣΥΡΙΖΑ για την άφιξη Τσίπρα στις 13 Μαΐου
Πολιτικό βαρόμετρο η Μαγνησία
Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον Βόλο την Πέμπτη 11 Μαΐου και θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα στο θεατράκι του Αναύρου, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στις 13 Μαΐου και θα μιλήσει στην παραλία

Τρεις εβδομάδες απομένουν μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου και τα κόμματα στη Μαγνησία κλιμακώνουν την προεκλογική τους στρατηγική, σε μία προσπάθεια να διευρύνουν το εκλογικό τους ακροατήριο.

Για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για τα υπόλοιπα κόμμα η εθνική αναμέτρηση της Κυριακής 21 Μαΐου είναι η «μητέρα των μαχών», καθώς από την έκβαση της εκλογικής μάχης και τα ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα θα εξαρτηθεί η πορεία προς τις δεύτερες κάλπες, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα έχει η επόμενη κυβέρνηση.

Ο νομός Μαγνησίας θεωρείται από όλα τα κόμματα πολιτικό βαρόμετρο και αυτό επιβεβαιώνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, καθώς ανεξαρτήτως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα των περιοδειών τους την περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό έχει μέχρι σήμερα οριστικοποιηθεί ότι στον Βόλο θα βρεθεί την επόμενη Πέμπτη 11 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στο θεατράκι του Αναύρου. Κάτι ανάλογο είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης και το 2019 κατά τη διάρκεια της τότε προεκλογικής περιόδου.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες της πρώτης Κυριακής, ξεκαθαρίζοντας ότι από τη δυναμική που θα δημιουργηθεί στις πρώτες κάλπες θα εξαρτηθεί η πορεία στον δεύτερο γύρο.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι μία μέρα νωρίτερα θα βρίσκεται στον Βόλο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προγραμματίζει μία σειρά από επαφές και συναντήσεις με διάφορους φορείς, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Η Νέα Δημοκρατία προγραμματίζει να λειτουργήσει εκλογικό κέντρο στη συμβολή των οδών Αργοναυτών με Κ. Καρτάλη, στο οποίο θα τελεστεί αγιασμός το ερχόμενο Σάββατο 6 Μαΐου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν την άφιξη Τσίπρα

Στον ΣΥΡΙΖΑ ζούνε όλοι σε ρυθμούς προεκλογικούς που για την οργάνωση του Βόλου θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, αναμένοντας την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του κόμματος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφτεί τον Βόλο, το Σάββατο 13 Μαΐου και θα μιλήσει στην παραλία του Βόλου.

Αύριο η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στις 12.30 πμ στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας, Γαλλίας 8, στην πλατεία Ελευθερίας, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας.

Παράλληλα θα απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν και να ακούσουν το πρόγραμμα θέσεων, που θα παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανοιχτή προεκλογική ομιλία.

Ανοιχτή… η επίσκεψη Ανδρουλάκη

Στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ. συνεχίζονται οι περιοδείες ανά τον νομό, με τους επιτελείς της νομαρχιακής επιτροπής να περιμένουν να οριστικοποιηθεί αν ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί τον Βόλο, έστω για ένα πέρασμα, ή θα βρεθούν στην πόλη άλλα στελέχη που θα μιλήσουν στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος τοπικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάντως προγραμματίζει κεντρική πολιτική ομιλία στη Λάρισα στις 8 Μαϊου. Τα μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. Μαγνησίας έχουν ζητήσει την επόμενη μέρα να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του προέδρου στο εκλογικό κέντρο του κόμματος, που θα λειτουργήσει τις επόμενες μέρες στην Κ. Καρτάλυη 114 με Τάκη Οικονομάκη.

Τέλος, αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουν τον προεκλογικό προγραμματισμό τους στην τελική ευθεία των εκλογών.

πηγή: taxydromos.gr