ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη χρήσιμη ψήφος για το συμφέρον του λαού

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη χρήσιμη ψήφος για το συμφέρον του λαού

Μέσα σε μαχητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η συγκέντρωση της ΚΟΒ Ζαγοράς, με ομιλητές τον Ρίζο Μαρούδα, υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Θοδωρή Γεωργαδάκη, υποψήφιο βουλευτή Μαγνησίας. 

Απέναντι στην πολιτική που ξεκληρίζει τους αγρότες βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ

Ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη, καθώς είναι η μόνη πολιτική δύναμη που είναι το πραγματικό αντίπαλο δέος στους αντιλαϊκούς και επικίνδυνους σχεδιασμούς της οποιασδήποτε νέας κυβέρνησης προκύψει.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, όπως, οι χαμηλές τιμές  για την πλειοψηφία των παραγόμενων αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, το υπέρογκο κόστος παραγωγής, οι ζημιές από τον καιρό που δεν αποζημιώνονται στο 100% αλλά και στα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα όπως είναι οι κατεστραμμένοι αγροτικοί δρόμοι, η υποβάθμιση των κέντρων υγείας και τα απαρχαιωμένα συστήματα άρδευσης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών οξύνονται, αφού όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά έχουν για πυξίδα τους τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ και όχι τις ανάγκες των αγροτοκτηνοτρόφων και του λαού».

Κλείνοντας ο Θοδωρής Γεωργαδάκης επισήμανε πως απέναντι σ` αυτήν την πολιτική στάθηκε και στέκεται μόνο το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που βρέθηκε πάντα και παντού στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων, στηρίζοντας με συνέπεια τα δίκαια αιτήματά τους. Που συμπαραστάθηκε ενεργά στους αγώνες τους για επιβίωση, έδωσε μάχη εντός και εκτός Βουλής για τα συμφέροντά τους. Επίσης τόνισε πως υπάρχει πείρα και μπορεί να αξιοποιηθεί. Όπου πήραν οι αγρότες την υπόθεση στα χέρια με την οργάνωση στους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, με την αγωνιστική διεκδίκηση στα μπλόκα του αγώνα και τις άλλες αγωνιστικές μορφές σε συμπαράσταση με τον υπόλοιπο λαό, όπου ξεπέρασαν τη λογική των λύσεων από τα πάνω, είχαν μικρές και μεγαλύτερες νίκες. Αν το αποφασίσει ο λαός μπορεί να νικήσει! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό!

Ο λαός θα χρειαστεί την επόμενη μέρα ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ

Ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε ότι, «μπροστά στις κάλπες που θα στηθούν στις 21 Μάη, ο εργάτης, ο αγρότης, αλλά και κάθε νέο παιδί, πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Με δεδομένο ότι  τα προγράμματα και οι θέσεις των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ συγκλίνουν και φέρνουν την αστάθεια στη ζωή των εργαζομένων, αφού καθορίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, τη στρατηγική της "πράσινης μετάβασης" και της "απελευθέρωσης", την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, αυτό που θα έχει σημασία για τον λαό την επόμενη μέρα είναι πόσο δυνατό θα είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Γιατί το ΚΚΕ, με σημαία τις ανάγκες και το δίκιο του λαού, θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι εχθρική για τον λαό. Ακριβώς γιατί θα είναι άλλη μια κυβέρνηση των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα συνεχίζει να τσακίζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων.

Γιατί το ΚΚΕ θα φέρνει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα θα λένε στον λαό: Δέξου θυσίες, μη ζητάς πολλά, παραιτήσου από τη διεκδίκηση όσων έχασες, ώστε όλοι μαζί να στηρίξουμε την ανάκαμψη των κερδών και των επενδύσεων, μήπως στο τέλος περισσέψει κανένα ψίχουλο».

Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική από όπου κι αν προέρχεται

Επίσης, αναφέρθηκε  και στα εκβιαστικά διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, «ο λαός είδε τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Τόσο η κυβερνητική του θητεία όσο και το πρόγραμμά του είναι δεσμευμένα στα συμφέροντα των κερδών των ομίλων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Με αυτό το κριτήριο, άλλωστε, ψήφισε μνημόνια και τα εφάρμοσε, όχι γιατί κάποιος τον υποχρέωσε, και αυτό το κριτήριο φαίνεται σε όλη την πολιτική του. Αλλά και τα τελευταία 4 χρόνια, έβαλε πλάτη στη ΝΔ ψηφίζοντας το 50% των νομοσχεδίων της.

Και επειδή όμως κάποιοι -και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ- κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι λέμε σχετικά με τις κυβερνήσεις, να το ξαναπούμε: Κάθε κυβέρνηση που έρχεται συνεχίζει στον δρόμο της προηγούμενης και είναι ακόμα χειρότερη, γιατί όλο και χειρότερο γίνεται το σύστημα που αυτά τα κόμματα υπηρετούν. Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν η χειρότερη μέχρι τότε, η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χειρότερη μέχρι σήμερα και η κυβέρνηση που θα έρθει μετά τις εκλογές θα είναι ακόμα χειρότερη. Αντίστοιχα, τις δήθεν προοδευτικές κυβερνήσεις τις έχουμε ζήσει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Διέψευσαν προσδοκίες, ενίσχυσαν την απογοήτευση και τη συντηρητικοποίηση. Τέτοιες κυβερνήσεις άνοιξαν τον δρόμο σε ακροδεξιές και αντιδραστικές δυνάμεις, αφού στο όνομα της προόδου εφάρμοσαν «δεξιές», αντιλαϊκές πολιτικές. Γι` αυτό χρειάζεται πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

Κλείνοντας σημείωσε ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ είναι θετική και ελπιδοφόρα επιλογή, είναι η πραγματικά ριζοσπαστική απάντηση και η μόνη χρήσιμη ψήφος από τη σκοπιά του λαϊκού συμφέροντος. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, για να μπει ένα φρένο. Για να έρθουν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο.  Γιατί το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής", για να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής».

Πιο διαβασμένα