ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Συγκέντρωση από εργατικά – αγροτικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς

Βόλος: Συγκέντρωση από εργατικά – αγροτικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την ΕΡΤ Βόλου

Με συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου, πορεία στο κέντρο της πόλης και στο τέλος, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο προς τιμήν το Ν. Μπουμπατζή, στην είσοδο των ΕΛ.ΤΑ. Βόλου, Εργατικά Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, αγροτικοί σύλλογοι και φορείς, προσκείμενοι στο ΠΑΜΕ, ολοκλήρωσαν σήμερα, το πρόγραμμα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς που ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες με διάφορες σχετικές δράσεις.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Νικολούλης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Οικονομικού Τμήματος στο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τόνισε:

“Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Βόλου αποφασίσαμε να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά στον δρόμο, με αγώνα. Η πρώτη του Μάη έρχεται να μας δείξει τί μπορεί να πετύχει ο λαός με την πάλη του όταν συμπορεύεται. Έτσι και οι φοιτητές στις 10 Μαΐου που είναι προγραμματισμένες φοιτητικές εκλογές θα δώσουν εμπιστοσύνη και θα συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις βγάζοντας στην Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη ώστε να στείλουμε μήνυμα σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις ότι οι εργάτες, οι αγρότες και οι φοιτητές, με τη συμμαχία μας, θα αποτρέψουμε τα αντιλαϊκά σχέδια”.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας και μέλος του Εργατικού Κέντρου Βόλου ανέφερε:

“ Οι αγώνας των εργαζομένων μπορούν να κερδηθούν και να έχουν αποτέλεσμα. Ήδη βρισκόμαστε στον απόηχο κινητοποιήσεων που φανερώνουν ότι η αιτία όλων των δεινών έχουν ένα κοινό παρονομαστή: το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Ακούμε πολλά τώρα, αλλά όλους τους σωτήρες τους έχουμε δοκιμάσει, με όποιο “μείγμα” κι αν έχουν κυβερνήσει αυτή σε αυτή τη χώρα. Είναι η ώρα, την οργή μας και την αγανάκτηση να την κάνουμε αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και να γίνει πράξη αυτό που λέμε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με τον αγώνα του”