ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Ας γνωριστούμε μέσα από τις θέσεις μας και τις πράξεις μας 

Toυ Γιάννη Κάιρα, υποψήφιου βουλευτής Μαγνησίας με την ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Ας γνωριστούμε μέσα από τις θέσεις μας και τις πράξεις μας 

Η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάνε μέσα από θέσεις και πράξεις, για τον λαό και την πατρίδα.

Συμφωνία Πρεσπών: Είναι αντισυνταγματική, αντίθετη στο διεθνές δίκαιο και κατά των συμφερόντων της Ελλάδας. Ζητάμε την ακύρωσή της και δεσμευόμαστε να ζητήσουμε στη Βουλή δημοψήφισμα για το θέμα και να κάνουμε κάθε ενέργεια για να γίνει πραγματικότητα η βούληση του λαού. Αυτές είναι οι σταθερές θέσεις μας από το 2018 και εμείς δεν τις αλλάξαμε όπως άλλοι (ΝΔ), που προεκλογικά έκαναν αντιπολίτευση και μετά ως Κυβέρνηση εφάρμοσαν τη Συμφωνία, πλαστογραφώντας την ιστορία της Ελλάδας, προσβάλλοντας την εθνική μας ταυτότητα και υπονομεύοντας τα τοπικά προϊόντα της Μακεδονίας.

Αιγαίο: Επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια σε όλη τη χώρα, με βάση το διεθνές δίκαιο, και τερματισμός του διπλού καθεστώτος που προκάλεσε η Κυβέρνηση ΝΔ, με την αποσπασματική επέκταση των χωρικών υδάτων μόνο στο Ιόνιο, αφήνοντας το Αιγαίο σε διαφορετικό καθεστώς (6μίλια), τροφοδοτώντας την τουρκική κυβερνητική προπαγάνδα ότι δήθεν «το Αιγαίο είναι κάτι διαφορετικό».  Επέκταση και του εναερίου χώρου μας ώστε να αντιστοιχεί στα χωρικά ύδατα. Κατάργηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που υπέγραψε η Κυβέρνηση Τσίπρα και εφάρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία προβλέπει αποστρατιωτικοποίηση  των παραμεθόριων περιοχών, δηλαδή των νησιών μας, και επιχειρήσεις τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος. Στήριξη των νησιών μας με έμπρακτη αποκέντρωση, αναγνώριση και υποστήριξη της νησιωτικότητας.

Υποχρεωτικότητα: Είμαστε το μόνο Κόμμα που μίλησε συγκεκριμένα και στοιχειοθετημένα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αλλά και εναντίον των πάσης φύσεως διακρίσεων και κυρώσεων σε βάρος των ανεμβολίαστων συνανθρώπων και συμπολιτών μας. Μιλήσαμε ανοιχτά εναντίον της στοχοποίησης των σνεμβολίαστων και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία γιατί το κάναμε την ίδια ώρα που στηρίξαμε άλλα μέτρα κατά της Πανδημίας αλλά και τον εμβολιασμό όταν αυτό ήταν επιλογή και όχι επιβολή.

Funds: Μνημονιακος όρος η δημιουργία τους που αποσκοπεί μόνο στην κερδοσκοπία λίγων και την απαλλαγή των τραπεζών από την υποχρέωση τους να επαναδιαπραγματευτούν με τους πολίτες στις νέες συνθήκες. Θέση μας και δέσμευσή μας η σεισάχθεια, η διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων πολιτών, καθώς πιστεύουμε ότι υπό τον εκβιασμό των «χρεών» δεν υπάρχει δημοκρατία, ενώ επιπλέον τα χρέη αυτά οφείλονται στην κακή διαχείριση των Κυβερνήσεων και όχι των πολιτών. Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τα λάθη των Κυβερνήσεων. Πόσο μάλλον δεδομένου ότι οι Τράπεζες έχουν αποζημιωθεί πολλαπλώς για τα όποια ρίσκα πήραν, μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων που έγιναν με δημόσιο χρήμα και τα funds έχουν αγοράσει τα δάνεια αντί πινακίου φακής. Δεν δικαιούνται να έχουν δώσει 1 ευρώ και να αξιώνουν χιλιάδες. Παλεύουμε για την κατάργηση των funds, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Η Επικεφαλής μας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταψήφισε ως Πρόεδρος της Βουλής τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δηλαδή τα 2α Προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου, που ψήφισαν ΟΛΟΙ οι άλλοι (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ-Βαρουφάκης) στις 22/7/2015, στον οποίο βασίζονται οι τραπεζικοί πλειστηριασμοί. Επίσης η Επικεφαλής μας ήταν και είναι όλο αυτό το διάστημα στην πρώτη γραμμή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, τόσο με ακτιβιστικές δράσεις όσο και με νομικές ενέργειες κι έχει σταματήσει πολλούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η μόνη που άσκησε ήδη από το 2017-2018 νομικές ενέργειες κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και υποστήριξε την υπόθεση αυτή, με δικά της έξοδα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Υπερασπίζεται  αφιλοκερδώς πολίτες που κινδυνεύει η πρώτη κατοικία τους και δίνει μάχες και για την κατάργηση του νόμου για τα funds και της πρόσφατης σκανδαλώδους απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Μνημόνια: Είμαστε κατά των Μνημονίων και το έχουμε αποδείξει με πράξεις! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ως βουλευτής την πιο σκληρή αντιπολίτευση στα Μνημόνια και ως Πρόεδρος της Βουλής έκανε αγώνα για να μην περάσει το 3ο Μνημόνιο, το καταψήφισε, όπως και όλα τα προαπαιτούμενα και άφησε την 3η Πολιτειακή θέση της Προέδρου Βουλής για να μείνει πιστή στις ιδέες και τις αρχές της και να υπερασπισθεί τα δίκαια των απλών ανθρώπων, του λαού μας και της χώρας μας. Επίσης έχει δώσει μάχες, νομικές, πολιτικές και κινηματικές-ακτιβιστικές κατά των ληστρικών ιδιωτικοποιήσεων, που αποστερούν τη χώρα από την πολύτιμη περιουσία της. Υποστηρίζουμε την ανάκτηση των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που ξεπουλήθηκαν-χαρίστηκαν και κάθε περιουσιακού στοιχείου του δημοσίου που εκχωρήθηκε με τις αντισυνταγματικές μνημονιακές διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ-Υπερταμείου

Δημοψήφισμα: Ιστορικής σημασίας γεγονός, δημοκρατικό κεκτημένο του λαού μας και παρακαταθήκη αντίστασης, περηφάνιας κι αξιοπρέπειας για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές. Τεράστια επιτυχία του Ελληνικού λαού και ευκαιρία μέγιστη για τη χώρα και για όλον τον κόσμο, που ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε στα σκουπίδια προδίδοντας τη λαϊκή βούληση και παραβιάζοντας τη λαϊκή εντολή του ΟΧΙ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπερασπίζεται το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος μέχρι σήμερα και εξηγεί ότι πρόκειται για δημοκρατικό και εθνικό κεκτημένο που απονομιμοποιεί όλες τις πολιτικές και τα μέτρα που πάρθηκαν αντίθετα με την δεσμευτική εντολή, πολιτικές για τις οποίες στο μέλλον ο λαός μας μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση από τους δανειστές και τις Κυβερνήσεις. Η Πλεύση Ελευθερίας κατέθεσε την Διακήρυξή της στον Άρειο Πάγο στις 5 Ιουλίου 2016, στην πρώτη Επέτειο του Δημοψηφίσματος. Υποστηρίζουμε τα Δημοψηφίσματα και γενικά τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και υποστηρίζουμε τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στις 21 του Μάη Ψηφίζουμε Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou και Πλεύση Ελευθερίας  

Δίνουμε Ζωή στην Βουλή

Πιο διαβασμένα