ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Αθωράκιστοι οι εργαζόμενοι στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους

Αθωράκιστοι οι εργαζόμενοι στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους

 

Σε δήλωσή του για την Εργατική Πρωτομαγιά ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας Χαράλαμπος Αραμπατζής αναφέρει τα εξής:

«Η Εργατική Πρωτομαγιά μάς θυμίζει τους μεγάλους αγώνες που έδωσαν εργάτες πριν αρκετά χρόνια για να αποκτήσουν δικαιώματα οι επόμενες γενιές εργαζομένων.

Και σε αυτούς τους ανθρώπους αξίζει μια μεγάλη τιμή και ένας απεριόριστος σεβασμός.

Δυστυχώς φτάσαμε στο 2023 και διαπιστώνουμε πως πολλά δικαιώματα, όχι απλώς αμφισβητούνται, αλλά ξεκάθαρα καταστρατηγούνται. Την τελευταία τετραετία από την κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν είδαμε ούτε μία ενέργεια υπέρ των εργαζομένων και μισθωτών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Γιατί πού μπορεί να βρει το δίκιο του και να νιώθει ότι έχει μια ασφάλεια και κατοχύρωση ο εργαζόμενος

-Όταν το 8ωρό του γίνεται καταχρηστικά από την εργοδοσία 6ωρο και 4ωρο

-Όταν δεν αμείβεται για τις υπερωρίες του

-Όταν δουλεύει Κυριακές και δεν πληρώνεται αντίστοιχα με όσα προβλέπει ο νόμος

-Όταν άλλες μηνιαίες αποδοχές προβλέπει η σύμβασή του με τον εργοδότη και πολύ χαμηλότερες είναι τελικά αυτές που λαμβάνει

-Όταν λαμβάνει τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και μετά από μια μέρα τα επιστρέφει στον εργοδότη του υπό την απειλή της απόλυσης

Για όλα αυτά και πολλά άλλα που περιλαμβάνονται στις καθημερινές καταγγελίες των εργαζομένων, ποιος θα τους στηρίξει και θα τους διασφαλίσει τα δικαιώματά τους, όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. φρόντισε εντέχνως να υποβαθμίσει και το μοναδικό θεσμικό όργανο που υπήρχε ως αποκούμπι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Οι εργαζόμενοι και οι μισθωτοί έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα άλλο από τη Ν.Δ. παρά μόνο μια δραματική χειροτέρευση της θέσης τους.

Μοναδική ελπίδα τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αποδεδειγμένα βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο, κοντά στον εργαζόμενο, κοντά στον μισθωτό.

Και το κυβερνητικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει για να βελτιώσουν οι εργαζόμενοι τις ζωές τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ άλλων δεσμεύεται για κατάργηση άμεσα του συνόλου των αντεργατικών ρυθμίσεων της ΝΔ (νόμος Χατζηδάκη, ρυθμίσεις για τις ΣΣΕ), ξεπάγωμα των τριετών στον ιδιωτικό τομέα, μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας από το 40ωρο στο 35ωρο, χωρίς μείωση μισθών, αναβάθμιση του ΣΕΠΕ σε αυτοτελή Γενική Γραμματεία με ενισχυμένο ρόλο και 1.000 μόνιμες προσλήψεις.

Δεσμευόμαστε για να διαμορφώσουμε μια κοινωνία με βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.

Γιατί και ξέρουμε και μπορούμε.

Πιο διαβασμένα