ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η Μαγνησία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Η Μαγνησία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Δύο Βολιώτες περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για την Άννα Καστάνη, 41 ετών, αγρότισσα και τον Σπύρο Καρανικόλα, 42 ετών, δρ. Νομικής.

Στη δωδέκατη και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου, όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντάς τους, βρίσκεται η Άννα Καστάνη, μια νέα αγρότισσα από τη Μαγνησία. Δεν ήταν παρούσα στη σημερινή εκδήλωση, γιατί έπρεπε, όπως είπε ο πρωθυπουργός, να προσέχει τα παιδιά της. Η συμμετοχή συμβολίζει το μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον μου για τον πρωτογενή τομέα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθεί ο Σπύρος Καρανικόλας, πρώην στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, που, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «μπορεί να προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο και η συμμετοχή του αποδεικνύει ότι μπορεί να μην είμαστε το ίδιο χρώμα, αλλά μετέχουμε στον κοινό αγώνα». «Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για την πατρίδα. Με τιμά η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας» είπε ο κ. Καρανικόλας. «Η πατρίδα μας πλήρωσε πολύ ακριβά τον λαϊκισμό και τους πειραματισμούς κάποιων. Ευτυχώς έχουμε αλλάξει σελίδα», συμπλήρωσε.

Ποιοι είναι 

Η Άννα Καστάνη γεννήθηκε στη Λαμία και κατάγεται από την Πελασγία Φθιώτιδας. Ζει και δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα στο Νομό Μαγνησίας. Είναι αντιπρόεδρος του Δ..Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Μαγνησίας. Είναι ενεργό στέλεχος της Ν.Δ. και δραστηριοποιείται και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Ο δρ. Σπύρος Καρανικόλας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου 1981, με καταγωγή από την Πάτρα και το Βόλο. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (L.L.M) στο Πανεπιστήμιο UCL στο Λονδίνο. Μετά από διαγωνισμό, έλαβε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις ακαδημαϊκές του σπουδές, λαμβάνοντας τον τίτλο του Υπότροφου Διδάκτορος Νομικής (PhD). Έχει επίσης λάβει τιμητική διάκριση υποτροφίας από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών Institut des Hautes Etudes Européennes (IHEE). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ελληνικών, αλλά και ευρωπαϊκών συνεδρίων, καθώς επίσης έχει δημοσιεύσει αρκετά νομικά άρθρα και ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα με τίτλο: «Η επίδραση του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στην Ελληνική Ποινική Έννομη Τάξη». Εργάζεται ως Δικηγόρος, ενώ έχει εργαστεί με την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου – Εμπειρογνώμονα σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκπροσωπήσεις της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές και ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας για την άσκηση πολιτικών που αφορούν τη νέα γενιά, καθώς επίσης και την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων, όπως τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την ανεργία στους νέους. Από το 2010 έως και το 2013 υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών. Από το 2017 διατέλεσε αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ενώ το 2019 έως το 2021 διατέλεσε Εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παραιτούμενος τον Ιούνιο του 2022. Τον Φεβρουάριο του 2023 με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

Όλοι οι υποψήφιοι
Τους 15 υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση είναι οι Θεόδωρος Σκυλακάκης και Χρήστος Στυλιανίδης. Τέταρτη ανακοινώθηκε η Ιωάννα Λυτρίβη. Πέμπτος ο Γιώργος Σταμάτης, έκτη η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και έβδομη η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου. Στην όγδοη θέση η δικηγόρος Γεωργία Βαχαρίδη και ένατος ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου. Νίκος Κορογιαννάκης από τις Βρυξέλλες και Μαρία Διαμαντοπούλου στην 10η και 11η θέση. Δωδέκατη η αγρότης από τη Μαγνησία, Άννα Καστάνη και στη 13η θέση ο Σπύρος Καρανικόλας. Στη 14η θέση η Πορφυλλένια Κανελλοπούλου και τελευταίος ο Αντώνης Σγαρδέλης.

Πιο διαβασμένα