ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει δύναμη στον εργαζόμενο λαό και στο κίνημά του

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει δύναμη στον εργαζόμενο λαό  και στο κίνημά του

Τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Βόλου επισκέφτηκαν σήμερα οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ Μεταξάς Βασίλης, Παπαδημητρίου Γιάννα και Ριζόπουλος Αποστόλης.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μετατροπή όλων των δημοσίων νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, σχεδιασμοί που θα τους πληρώσουν πολύ ακριβά ασθενείς και υγειονομικοί.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σημείωσαν ότι η “ευελιξία” που εξασφαλίζει η μορφή των ΝΠΙΔ αντιστοιχεί στην επιτάχυνση της προσαρμογής του “δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων” στους κανόνες της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των εργασιών τους. Οι ασθενείς θα συνεχίσουν να πληρώνουν έμμεσα και άμεσα. Ανοίγει ο δρόμος για νοσήλια και το κράτος θα “ξεφορτωθεί” περισσότερες δαπάνες από τον προϋπολογισμό. Τόνισαν ότι πρόκειται για έναν δρόμο που έχουν στρώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο επί των ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκε στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, αντί για το ΕΣΥ.Η απόρριψη αυτών των σχεδίωνείναι αυτονόητη και απαιτεί ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές και ισχυρό λαϊκό κίνημα, για να τους αντιπαλέψει με καλύτερους όρους.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ, επισκέφτηκε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους τους κάλεσαν να κάνουν κριτήριο ψήφου τη στάση των κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα της Υγείας και το νομοθετικό πλαίσιο που πέρασαν όλες οι κυβερνήσεις, το οποίο οδηγεί στην εμπορευματοποίηση των τομέων ψυχικής υγείας και την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή των ιδιωτών σε αυτές. Να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους από την εντατικοποίηση της δουλειάς, τους μισθούς που είναι καθηλωμένοι, με την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων ενώ καλπάζουν τα ενοίκια και η ακρίβεια. Τους κάλεσαν, επίσης, να εμπιστευτούν, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους, γιατί όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πορεία.

Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι στις δομές ψυχικής υγείας  έχουν κάθε λόγο και να το στηρίξουν στην κάλπη το ΚΚΕ, αφού γνωρίζουν τους πολύχρονους αγώνες για την αναβάθμιση της φροντίδας, πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης των ασθενών με ψυχικές ή ψυχιατρικές νόσους. Το ΚΚΕ ήταν αυτό που βρέθηκε στο πλάι τους στην πάλη για τα δικαιώματα των ασθενών αλλά και για την καλυτέρευση των όρων ζωής και εργασίας των εργαζομένων, για να μπει φρένο σε όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που φέρνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.Η αποφασιστική ενίσχυσή του ΚΚΕ στις εκλογές στις 21 Μάη, θα δώσει δύναμη στον εργαζόμενο λαό και στο κίνημά του, που θα βρει ισχυρό συμπαραστάτη στους ελπιδοφόρους αγώνες που αναπτύσσονται στην χώρα μας, όπως και σε άλλους λαούς που ξεσηκώνονται.

Πιο διαβασμένα