ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Να ζωντανέψουν ξανά τα χωριά

Του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χαράλαμπου Αραμπατζή
Να ζωντανέψουν ξανά τα χωριά

Επαφές με εκπροσώπους συλλόγων, φορέων αλλά και κατοίκους στα χωριά της Μαγνησίας πραγματοποιεί ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Χαράλαμπος Αραμπατζής ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Έχοντας μεγαλώσει στην ύπαιθρο της Μαγνησίας, το Βελεστίνο, γνωρίζω πολύ καλά, πόσο όμορφο είναι να λαμβάνει ένας άνθρωπος τα πλούσια εφόδια της φύσης και τη ξεχωριστή ζεστασιά των κατοίκων. Και αυτό εισπράττω από τις επισκέψεις και τις επαφές μου στα χωριά και τις κωμοπόλεις της Μαγνησίας.

Ωστόσο σε αυτές τις περιοχές οι κάτοικοι μάς μεταφέρουν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, γιατί νιώθουν εγκαταλειμμένοι από το κράτος και τις υπηρεσίες του. Νιώθουν ξεχασμένοι και αβοήθητοι σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η υγειονομική περίθαλψη, η κοινωνική φροντίδα, η πρόσβαση σε υπηρεσίες του κράτους, η συμμετοχή στην οικονομική τόνωση, η ενσωμάτωση στα αγαθά της εκπαίδευσης. Και κάθε χρόνος που περνά τα πράγματα χειροτερεύουν.

Η ύπαιθρος τόσο στον ορεινό όσο και στον πεδινό όγκο στενάζει βιώνοντας ένα νέο κύμα εγκατάλειψης από τους νέους που δεν βλέπουν μέλλον στα χωριά.

Μάλιστα τα πρόσφατα στοιχεία της απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν τη συρρίκνωση του πληθυσμού στα χωριά και τις κωμοπόλεις.

Και είναι ηλίου φαεινότερον πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα, δεν υλοποίησε καμία πολιτική αντιστροφής της δυσάρεστης αυτής κατάστασης.

Αυτό που μου μεταφέρουν νέοι, ώριμοι ενήλικες και ηλικιωμένοι είναι η απογοήτευση για το παρόν και η αγωνία τους για το μέλλον.

Οφείλουμε να ζωντανέψουμε ξανά τα χωριά μας, διαφορετικά σε 10-20 χρόνια θα αρχίσουν να σβήνουν από τον χάρτη.

Και σε αυτό το μεγάλο στοίχημα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να δώσει λύσεις μέσα από τη στήριξη των νοικοκυριών, των παραγωγών, των συνταξιούχων αλλά  και της νέας γενιάς της υπαίθρου η οποία θα δώσει τις τελευταίες «μάχες» για να κρατήσει όρθιους τους τόπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Σ’ αυτόν τον αγώνα εμείς είμαστε δίπλα τους για να σώσουμε τα χωριά μας».

Πιο διαβασμένα