ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Τα προβλήματα να γίνουν υπόθεση πάλης των ίδιων των φοιτητών

Τα προβλήματα να γίνουν υπόθεση πάλης των ίδιων των φοιτητών

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε περιοδεία από κλιμάκιο της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Θοδωρή Γεωργαδάκη.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για τα προβλήματα που υπάρχουν στην έλλειψη φοιτητικών εστιών,  στην δυσκολία μεταφοράς των φοιτητών και για τις κτιριακές φθορές της σχολής.

Ο Θοδωρής Γεωργαδάκης  τόνισε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν υπόθεση πάλης των ίδιων των φοιτητών γιατί με την αναμονή λύσεων από τα πάνω δεν γίνεται τίποτα.

Κατήγγειλε, ακόμα, την πολιτική της υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων, της εμπορευματοποίησης της μόρφωσης, των Πανεπιστημίων ΑΕ. Μια πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ) και έχουν οδηγήσει τους φοιτητές και τις οικογένειες τους να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσουν το αγαθό της μόρφωσης. Μόρφωση και σπουδές που κανονικά θα πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν, με πανεπιστήμια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι στην υπηρεσία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Κλείνοντας ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους φοιτητές να στηρίξουν το ΚΚΕ στις 21 του Μάη για να είναι πιο δυνατή η φωνή τους και την επόμενη μέρα των εκλογών. Γιατί σταθερότητα για τον λαό, τη ζωή και τα δικαιώματά του σημαίνει πιο δυνατό ΚΚΕ, και στις 10 Μάη με ακόμα περισσότερα γαρύφαλλα νίκης και ελπίδας να γεμίζουν τις φοιτητικές κάλπες. Η οργή να μετατραπεί σε δύναμη ανατροπής και η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας να αναδειχθεί ξανά πρώτη δύναμη. Μόνοι τους και όλοι μας!

Πιο διαβασμένα