ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Κ. Παπανάτσιου:  "Η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη"

Κ. Παπανάτσιου:  "Η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη"

Αναφορικά με τα πρόσφατα στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α η Αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , Βουλευτής και εκ νέου υποψήφια  Κ. Παπανάτσιου δήλωσε: 

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην Ελλάδα, με βάση τα πρόσφατα στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α, υπέστησαν την τέταρτη μεγαλύτερη μείωση πραγματικών μισθών. Η ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση βαραίνει τη νέα δημοκρατία.  Η απερχόμενη κυβέρνηση πάγωσε τους μισθούς για 3 χρόνια και κατέλυσε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ξηλώνοντας την εργατική νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α παρουσιάζει ένα ακόμα σημαντικό γεγονός, τα ζευγάρια με δυο παιδιά στην Ελλάδα, είδαν αύξηση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης (φορολογία εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές).  Επιπρόσθετα, τα τελευταία στοιχεία του προϋπολογισμού για το πρώτο δίμηνο του 2023 δείχνουν αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ κατά 417εκ. Ο πληθωρισμός συνεχίζει να συμπιέζει τα εισοδήματα των πολιτών , αλλά η Νέα Δημοκρατία βλέπει ισχυρή ανάπτυξη. Η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη, για την άμεση επαναφορά των εργασιακών ρυθμίσεων, τη στήριξη και την ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών που δυσκολεύονται πλέον να βγάλουν τον μήνα.

Πιο διαβασμένα