ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Επίσκεψη Μαρίνας Χρυσοβελώνη στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Επίσκεψη Μαρίνας Χρυσοβελώνη στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Στο πλαίσιο των συνεχών επαφών με τους φορείς της Μαγνησίας που έχει η τέως υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισκέφθηκε αυτή τη φορά το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο κ. Μαρία Σπανού όπως και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Το Λύκειο των Ελληνίδων μετράει 100 και πλέον χρόνια ζωής και αδιάλειπτης ενεργής συμμετοχής στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της νεότερης ιστορίας της χώρας μας. To Λ.E.Β από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, διοργάνωσε Τμήμα Αγραμμάτων Γυναικών και επιμορφωτικά προγράμματα για αγράμματες γυναίκες. Διατήρησε και πρόβαλε τον ελληνικό πολιτιστικό πλούτο. Φρόντισε για την προστασία της μητέρας και του παιδιού και γενικά για την ενίσχυση της οικογένειας, παρέχοντας εκτός από οικονομικά βοηθήματα σε άπορες οικογένειες τρόφιμα και ρούχα- και σε περιόδους εκτός πολέμων- και μεριμνώντας για την επιμόρφωσή τους.

Όπως τόνισε η κ. Σπανού μέλημα και φροντίδα του Λυκείου είναι να αποκτήσουν χώρους για την ενιαία συγκέντρωση των δραστηριοτήτων τους και που την δεδομένη στιγμή γίνονται σε μισθωμένους χώρους, να υλοποιηθεί επιτέλους η ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού του και να ενισχύεται οικονομικά από την πολιτεία για το εκπαιδευτικό του έργο.

Η κ. Χρυσοβελώνη ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο για την ζεστή υποδοχή και δήλωσε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κάθε φορά που παραβρίσκομαι είτε σε δραστηριότητες του Λυκείου είτε με ανθρώπους που ανήκουν σ΄αυτό, διότι και η αποθανούσα μητέρα μου αλλά και εγώ ανήκω στην λυκειακή οικογένεια , μια οικογένεια που πάντα υπηρετεί τις αξίες της παράδοσης και του πολιτισμού, αναπτύσσοντας μια μεγάλη πολιτιστική, κοινωνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα, τόσο στα θέματα του χορού όσο και στα θέματα της ιστορικής έρευνας, της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας».

Πιο διαβασμένα