ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται

Του Χαράλαμπου Αραμπατζή, Υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται.

Οι εργαζόμενοι και οι μισθωτοί εδώ και καιρό βιώνουν πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

Και πριν ακόμη από την ενεργειακή κρίση η δυσχέρεια στην καθημερινότητα ήταν μεγάλη, καθώς η κοινή παράμετρος ήταν οι χαμηλοί μισθοί.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Μία στις δύο προσλήψεις είναι μερικής απασχόλησης δηλαδή μηνιαίες απολαβές 300-400 ευρώ, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική αύξηση.

Τα νοικοκυριά έμειναν αθωράκιστα απέναντι στην εκτίναξη των τιμών, σε τρόφιμα και ενέργεια αλλά και στην αύξηση των ενοικίων, με αποτέλεσμα ο μισθός να ροκανίζεται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του κάθε μήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με στοχευμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα θα έρθει και θα ανατρέψει αυτή την δυσβάστακτη κατάσταση δημιουργώντας τις συνθήκες για την αύξηση των μισθών.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ, από τον πρώτο χρόνο, την αύξηση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% από τον πρώτο χρόνο, τη θέσπιση του μηχανισμού ετήσιας τιμαριθμητικής αναπροσαρμογής των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το ξεπάγωμα των τριετιών, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την επανίδρυση του ΣΕΠΕ, την επαναφορά του 8ωρου και κατάργηση των απλήρωτων υπερωριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν αυτός που κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι αυτός που από την 21η Μαΐου θα φέρει την κανονικότητα, τη δικαιοσύνη και την πρόοδο στις εργασιακές συνθήκες και απολαβές.

Πιο διαβασμένα