ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Επίσκεψη Λιούπη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Επίσκεψη Λιούπη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας επισκέφτηκε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος  κ. Αθανάσιος Λιούπης και συναντήθηκε με τον  Διευθυντή κ. Γεώργιο Πολύζο, τα στελέχη και το προσωπικό, όπου αντάλλαξαν απόψεις για τα ζητήματα που απασχολούν τη Διεύθυνση και την εκπαίδευση στον νομό.

Ο κ. Πολύζος ενημέρωσε τον κ. Λιούπη για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν φέτος στον χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και για τις πολλές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, μετά από αρκετά χρόνια. Ο Διευθυντής ανέφερε ότι φέτος 12 Νηπιαγωγεία και επτά Δημοτικά Σχολεία, λειτούργησαν με διευρυμένο ωράριο έως τις 17:30, διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς, παρουσίασε τα πολλά προγράμματα που διεξάγονται στα σχολεία, τα οποία ανοίγουν τους ορίζοντες τόσο των παιδιών, όσο και των εκπαιδευτικών και αλλά και τις ευρωπαϊκές συνεργασίες μέσω προγραμμάτων Erasmus.

Επισημάνθηκε ότι αναπτύχθηκαν εργαστήρια δεξιοτήτων, προγράμματα ρομποτικής, ενώ σχολεία που είχαν ανάγκη εξοπλίστηκαν με διαδραστικούς πίνακες,  καινούργια θρανία και υλικά από την ΚΤΥΠ ΑΕ.

“Μετά από πολλά χρόνια η Κυβέρνηση έμπρακτα στήριξε την εκπαίδευση, προχωρώντας σε πολλές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και στη Μαγνησία. Νέοι εκπαιδευτικοί, με πολλά προσόντα, με μεταπτυχιακά και εξειδικεύσεις εμπλούτισαν το υπάρχον πολύ έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και όλοι μαζί αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την εκπαίδευση στη Μαγνησία. Άμεσα, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία επιλύονται ζητήματα, καθώς η εκπαίδευση είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Η Κυβέρνηση νομοθέτησε και έκανε πράξη τον σχεδιασμό της για το καλό των παιδιών μας”, είπε από την πλευρά του ο κ. Λιούπης.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον κ. Πολύζο, τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης,  αλλά και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς καθημερινά προσφέρουν στα παιδιά μας καλύτερη μόρφωση και επιτελούν το λειτούργημά τους με αγάπη και ζήλο, φροντίζοντας με παιδαγωγικές μεθόδους να επιλύουν κάθε πρόβλημα που ανακύπτει. 

Πιο διαβασμένα