ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Επίσκεψη Μ. Χρυσοβελώνη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Επίσκεψη Μ. Χρυσοβελώνη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επισκέφτηκε η πρώην υφυπουργός και υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όπου συναντήθηκε τόσο με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου, όσο και με τους εκπροσώπους των συλλόγων των εργαζομένων.
 
Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Ζήση Μαμούρη και την Αντιπρύτανη έρευνας και δια βίου μάθησης κ. Ιωάννα Λαλιώτου.
 
Επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που θεσμοθετήθηκε το 2022 και τις αγκυλώσεις που δημιούργησε στην ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων.
 
Κατά τη συζήτηση τόσο ο κ. Μαμούρης όσο και η κ. Λαλιώτου, ανέδειξαν την αντιδημοκρατικότητα του προτεινόμενου νομοσχεδίου μια και η εξουσία υπερσυγκεντρώνεται στο πρόσωπο του Πρύτανη το οποίο δεν θα εκλέγεται πια άμεσα από τα μέλη του Πανεπιστημίου. Επιπλέον, τα περισσότερα όργανα των ιδρυμάτων, που αποτελούσαν μέχρι σήμερα δημοκρατικό ανάχωμα στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, δεν θα εκλέγονται αλλά θα διορίζονται από το συμβούλιο διοίκησης το οποίο θα αποτελείται και από μέλη εκτός Πανεπιστημίου. Πρόκειται για μια στρεβλή εκλογική διαδικασία ειδικά με την εμμονή στη συμμετοχή των εξωτερικών μελών τα οποία δεν είναι μέλη της κοινότητας, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι ικανότατα άτομα που σπουδές και ικανότητες.
 
Επίσης τονίστηκε το θέμα των φοιτητικών εστιών το οποίο νοσεί, διότι δεν υπάρχουν επαρκείς εστίες στέγασης λόγω και της αύξησης του κόστους της διαμονής των φοιτητών που φοιτούν μακριά από τις μόνιμες κατοικίες τους.
 
Η κ. Χρυσοβελώνη ευχήθηκε οι νέες εκλογές να είναι παραγωγικές και να αναδείξουν τη νέα διοίκηση του Πανεπιστημίου, ώστε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να συνεχίσει την θετική ακαδημαϊκή πορεία του και τον αναπτυξιακό ρόλο του στην περιοχή.

Πιο διαβασμένα