ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Βράβευση της Κ. Παπανάτσιου από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων

Βράβευση της Κ. Παπανάτσιου από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων βράβευσε την Κατερίνα Παπανάτσιου για την συνεισφορά της ως Υφυπουργός Οικονομικών στη λειτουργία της Υπηρεσίας. Σε δήλωση της η κα Παπανάτσιου αναφέρει «Το 2018 είχαμε παραχωρήσει από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας δύο δημόσια ακίνητα για τη στέγαση των Αστυνομικών Τμημάτων Πύλης και Φαρκαδόνας. 

Στο Υπουργείο Οικονομικών την περίοδο 2016-2019, στην οποία Υπηρέτησα ως Υφυπουργός Οικονομικών, προχωρήσαμε σε αρκετές παραχώρησης δημοσίων εκτάσεων και ακινήτων για την  εξυπηρέτηση δημοσίων αναγκών προς όφελος των πολιτών. Όλες οι παραχωρήσεις αντικατοπτρίζουν την πρόθεση και τη βούληση μας για την αξιοποίηση δημόσιων χώρων και ακινήτων, με σκοπό την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της εκάστοτε περιοχής και την μείωση των λειτουργικών εξόδων διαφόρων υπηρεσιών και δομών. 

Μεταξύ άλλων ξεχωρίζω :

    • Την παραχώρηση στο Παν/μιο Αιγαίου για τη στέγαση του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, αντίστοιχα και στο Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων (Λευκάδα) για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του 

    • Σημαντική παραχώρηση στο Δήμου Νισύρου Ν. Δωδεκανήσου  του ανατολικού τμήματος της νησίδας Γυαλί για την ενίσχυση της οικονομικής ζωής και την ανάπτυξη του ακριτικού Δήμου.

    • Παραχωρήσαμε στο Υπουργείο Υγείας το χώρο του Νοσοκομείου Πατησίων (το οποίο είχε κλείσει η Κυβέρνηση Σαμαρά) για τη στέγαση Δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 1ης ΥΠΕ Αττικής.

    • Παραχωρήσαμε προς την Περιφέρεια Αττικής τα κτήρια του πρώην Στρατοδικείου ΕΑΤ – ΕΣΑ, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο τους για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, που συνδέεται με’ αυτά.

    • Παραχωρήσαμε δύο πρώην στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη – Κόρδα και Παύλου Μελά- για την αξιοποίηση των χώρων και την απόδοση στους πολίτες.

    • Αντίστοιχα παραχωρήσαμε προς τους οικείους Δήμους το παραλιακό μέτωπο τόσο στην Καλαμάτα, όσο και στην Πάτρα  για την κατασκευή από αυτόν εγκαταστάσεων άθλησης, διαμόρφωση νέων χώρων στάθμευσης, δημιουργία ζωνών πρασίνου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πιστεύει στην αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και δομών, την απόδοση ελεύθερων χώρων, την μείωση των λειτουργικών εξόδων, τη χρηστή διοίκηση και τη δημιουργία ζωνών πρασίνου και άθλησης και εκπαίδευσης. 

Αυτό υπηρετήσαμε τότε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Πιο διαβασμένα