ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο της Υγείας σε Θεσσαλία κι Ελλάδα

Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο της Υγείας σε Θεσσαλία κι Ελλάδα
EUROKINISSΙ
Στις 40 φτάνουν οι υποψηφιότητες με το ΚΚΕ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τους χώρους της Υγείας και της Πρόνοιας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, γιατροί σε υπηρεσία και συνταξιούχοι κάθε ειδικότητας, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, ψυχολόγοι, εργαζόμενοι και δραστήριοι αγωνιστές στο μέτωπο της πρόνοιας στελεχώνουν τόσο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όσο και τα κατά τόπους ψηφοδέλτια.
 
Ανάμεσά τους διακεκριμένοι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί κ.ά, που ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια της πανδημίας ένωσαν τις φωνές τους με τον αγωνιζόμενο λαό στηρίζοντας τις διεκδικήσεις του, διαδίδοντας την αλήθεια, κόντρα στον ανορθολογισμό της κυβερνητικής κρατικής διαχείρισης για λογαριασμό του κεφαλαίου.
 
Η συμπόρευση με το ΚΚΕ που αποτυπώνεται και στη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια από τους κρίσιμους αυτούς χώρους για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί εγγύηση ότι την «επόμενη μέρα», με οποιαδήποτε κυβέρνηση, η πάλη για το σύστημα υγείας που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο.
 
ΑΒΡΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Αυτοαπασχολούμενος οδοντίατρος. Γραμματέας της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας. Δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας, μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Υποψήφιος Λάρισας.
 
ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΗΔΑ: Αυτοαπασχολούμενη βιολόγος στον χώρο της Υγείας, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλος της ΟΓΕ). Υποψήφια Καρδίτσας.
 
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Συνταξιούχος γιατρός - ογκολόγος. Διατέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής διευθυντής του τμήματος Παθολογική Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε), πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO), μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), της Ελληνικής Εταιρείας Γηριατρικής Ογκολογίας, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιστορίας της Ογκολογίας. Πρ. αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.) και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον Σοσιαλισμό». Υποψήφιος Λάρισας.
 
ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Φαρμακοποιός, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας - Λευκάδας, δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας. Υποψήφιος Πρέβεζας.
 
ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ: Επιμελητής Β` - Παθολόγος στο Νοσοκομείο Αγρινίου, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του νομού. Υποψήφιος Αιτωλοακαρνανίας.
 
ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ: Παθολόγος, δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς. Υποψήφιος Βοιωτίας.
 
ΒΕΛΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: Ιδιώτης παιδίατρος - νεογνολόγος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών. Υποψήφιος Σερρών.
 
ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Ιατρός, ουρολόγος. Υποψήφιος Κυκλάδων.
ΒΟΥΝΑΣΗΣ ΑΛΕΚΟΣ: Νοσοκομειακός γιατρός ακτινολόγος - ακτινοδιαγνώστης, δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης. Υποψήφιος Λακωνίας.
 
ΓΑΖΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ: Μαιευτήρας - γυναικολόγος, επιμελητής Β` Κέντρου Υγείας και Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας, πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υποψήφιος Καρδίτσας.
 
ΓΚΟΥΒΙΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Χειρουργός Οδοντίατρος. Υποψήφια Αργολίδας.
 
ΓΟΥΡΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ: Λογοθεραπεύτρια, γραμματέας Οργάνωσης Βάσης Καλύμνου της ΚΝΕ. Υποψήφια Δωδεκανήσων.
 
ΔΑΚΑΝΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ: Παιδίατρος. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου. Υποψήφια Ρεθύμνου.
 
ΔΑΝΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΤΑΡΗ ΜΑΡΙΑ: Βοηθός φαρμακοποιού. Υποψήφια Βοιωτίας.
Δ
ΕΣΚΟΥΡΑΚΗ ΧΑΡΑ: Βοηθός φαρμακοποιού. Μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ Παιανίας - Γλυκών Νερών. Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Απανταχού Σταβλιωτών και φίλων "Η Αγία Παρασκευή"`». Υποψήφια Ευρυτανίας.
 
ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ: Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ) στην Ακτινολογία με ειδίκευση στην Παιδιατρική Ακτινολογία. Διευθυντής του Τμήματος Διαγνωστικής και Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης. Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ), πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ. Υποψήφιος Έβρου.
 
ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Φαρμακοποιός - οπτικός, μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, αντιπρόεδρος της Ενωσης Γονέων Μαθητών Ηρακλείου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Υποψήφιος Ηρακλείου.
 
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Ιατρός - γαστρεντερολόγος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας. Υποψήφιος Πιερίας.
 
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ: Eπιμελητής Α` - ενδοκρινολόγος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, μέλος του ΔΣ σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός. Υποψήφιος Νότιου Τομέα Αθηνών.
 
ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Φυσικοθεραπευτής, δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου, μέλος Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Υποψήφιος Νότιου Τομέα Αθηνών.
 
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ: Αναπληρωτής Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - Πολιτικής Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. ΑΠΘ. Ψυχίατρος και ιατρός δημόσιας υγείας. Διευθυντής του Εργαστηρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Ερευνας Υπηρεσιών Υγείας. Διευθυντής των δωρεάν Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Δημοσία Υγεία - Πολιτική Υγείας» και την «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας». Εχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής και εν συνεχεία ως Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας - Συστημάτων Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Barts στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης για την Πολιτική Υγείας στην Ευρώπη (IAHPE), μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Κέντρου Ερευνας και Εκπαίδευσης στη Δημόσια Υγεία, Πολιτική Υγείας και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΚΕΠΥ). Συντονιστής της ομάδας εργασίας για την πολιτική οικονομία της υγείας της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Προαγωγή της Πολιτικής Οικονομίας (IIPPE). Μέλος του ΔΣ ΕΣΔΕΠ. Υποψήφιος Α Θεσσαλονίκης.
 
ΚΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: Ψυχοπαιδαγωγός, εργαζόμενη στην ιδιωτική ειδική αγωγή, πρόεδρος της Πανελληνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στην ειδική Αγωγή. Υποψήφια Βόρειου Τομέα Αθήνας.
 
ΚΟΧΥΛΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΞΕΝΙΑ): Φαρμακοποιός, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Υποψήφια Ανατολικής Αττικής.
 
ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Ιατρός, πνευμονολόγος. Εκλεγμένος βουλευτής του ΚΚΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από το 2012 και αντιπρόεδρος της Βουλής μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Υποψήφιος Λάρισας.
 
ΜΠΑΚΙΡΛΗ ΕΛΕΝΗ: Νοσηλεύτρια στο ΑΧΕΠΑ. Έχει διατελέσει πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Παναγία» στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ. Υποψήφια Α’ Θεσσαλονίκης.
 
ΜΠΟΥΤΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ: Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ, επισκέπτρια Υγείας στο ΚΥ Καρδίτσας, δημοτική σύμβουλος Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΑΚ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων των ΚΥ Ν. Καρδίτσας. Υποψήφια Καρδίτσας.
 
ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Καρδιολόγος στο ΚΥ Ανω Λιοσίων, πρώην αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων. Υποψήφια Δυτικής Αττικής.
 
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΤΡΟΣ: Αυτοαπασχολούμενος γιατρός ορθοπεδικός, πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω. Υποψήφιος Δυτικού Τομέα Αθήνας.
 
ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Οδοντίατρος, δημοτική σύμβουλος στο δήμο Κορυδαλλού. Υποψήφια Β Πειραιά.
 
ΣΙΔΕΡΗ ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ (ΞΕΝΙΑ): Χειρουργός οδοντίατρος, μέλος των ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σερρών, του Μουσικο-γυμναστικού Συλλόγου Πανσερραϊκός ΑμεΑ, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών ν. Σερρών (ΟΓΕ). Υποψήφια Σερρών.
 
ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ: Συνταξιούχος Καρδιολόγος, υπηρέτησε 35 χρόνια στον Ευαγγελισμό όπου για 30 χρόνια υπήρξε μέλος του ΔΣ και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ ενώ ήταν πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του «Ευαγγελισμού». Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής. Υποψήφιος Α` Αθήνας.
 
ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ: Επιμελήτρια Β - Παθολόγος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Λοιμωξιολογία, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Υποψήφια Α` Πειραιά.
 
ΤΟΥΛΚΙΑΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ: Συμβασιούχος μαία στο Γ. Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Υποψήφια Ιωαννίνων.
 
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ: Ιατρός γαστρεντερολόγος, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικής διατριβής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μεταδιδακτορικός επιστήμονας του Cedars-Sinai Medical Center, στο Los Angeles, USA. Επιστημονικά Υπεύθυνος της Ηπατογαστρεντερολογικής Μονάδας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν. 220 διεθνείς δημοσιεύσεις και κεφάλαια σε 15 βιβλία. Αναπληρωτής εκδότης σε δυο, μέλος της συντακτικής επιτροπής άλλων τεσσάρων και κριτής σε περισσότερα από 60 διεθνή ιατρικά περιοδικά. Πρόεδρος της Επιτροπής Κατευθυντήριων Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκόπησης του Πεπτικού (ESGE) για την περίοδο 2021-2025 και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της (2016 - 2025). Διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας για το 2020 και Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού για το 2021. Υποψήφιος Επικρατείας.
 
ΤΣΙΒΙΚΑ ΓΡΑΝΕΤΤΑ: Αυτοαπασχολούμενη ιατρός - ρευματολόγος. Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας. Δημοτική σύμβουλος Χαλκίδας. Υποψήφια Εύβοιας.
 
ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: Ιατρός βιοπαθολόγος, διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθύντρια, Επιστημονικά και Διοικητικά υπεύθυνη στο τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», πρ. πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας, μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας, μέλος ΔΣ Ενωσης Επιστημονικού Προσωπικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», μέλος Πειθαρχικού συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ανοσογενετικής, μέλος της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Αυτοανοσίας. Υποψήφια Δυτικού Τομέα Αθήνας.
 
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Παθολόγος στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου, Κ.Υ. Πάτμου, ΠΠΙ Λειψών και Αγαθονησίου. Υποψήφιος Δωδεκανήσων.
 
ΦΑΚΑΡΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ: Ψυχολόγος - εργαζόμενη στο ΚΕΘΕΑ, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Υποψήφια Νότιου Τομέα Αθηνών.
 
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: Φαρμακοποιός. Είναι μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης. Υποψήφιος Ξάνθης.
 
ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: Πρόεδρος στο Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων Σερρών εδώ και 12 χρόνια. Πολιτικός επιστήμονας - διεθνολόγος, αναλυτής διεθνοπολιτικών ζητημάτων σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ - τοπικά Σερραϊκά και πανελλαδικά. Υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Σερρών (ΕΕΔΥΕ). Υποψήφιος Σερρών.

Πιο διαβασμένα