ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση εργασίας του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Συνάντηση εργασίας του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Τα ζητήματα του ακατάσχετου λογαριασμού, της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, του τραπεζικού δανεισμού, της επιδότησης ανεργίας ήταν μερικά μόνο από τα οποία δεσμεύτηκε να μεταφέρει στα αρμόδια Υπουργεία ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ κ. Ακης Μπάφας, μετά την εποικοδομητική συνάντηση εργασίας που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Απριλίου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Προέδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας κ. Δωροθέα Καναβιτσά, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και Β. Σποράδων κ. Κωνσταντίνος Τσουράπας, ο κ. Γιώργος Ζαφείρης, μέλος Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Απόστολος Οντόπουλος, Πρόεδρος ΕΣΒ, ο κ. Θανάσης Χατζηκυριάκος, Πρόεδρος Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αλμυρού και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ.κ. Παρασκευή Γκαμπλιά από τον χώρο των φοροτεχνικών και Γιώργος Σπαθής από τον χώρο των ΚΕΚ. 

Ο κ. Μπάφας αφού άκουσε προσεκτικά όλους τους παρευρισκόμενους σημείωσε ένα προς ένα εκείνα τα σημεία που προβληματίζουν ακόμη την αγορά, συνοψίζοντας τις εξελίξεις στη χώρα και τα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης κατά την τελευταία τετραετία, εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων.

Αναφέρθηκε επίσης στην επόμενη μέρα των εκλογών, παρουσιάζοντας τους στόχους του πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για χαμηλότερους φόρους, καλύτερες αμοιβές, μεγαλύτερη παραγωγικότητα, αξιοπρεπή υγεία, ψηφιακή κοινωνία με πράσινη κατεύθυνση, ενώ τόνισε την ανάγκη για συνέχεια, σταθερότητα και συνέπεια για την Ελλάδα.

Ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη περίοδο, υπογραμμίζοντας ότι η προοπτική των επόμενων ετών είναι παραπάνω από θετική, ενώ προανήγγειλε ταυτόχρονα και τη λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών (Μήτος Διαδικασίων), μίας νέας ψηφιακής πλατφόρμας που ουσιαστικά θα λειτουργεί ως μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας που θα προτυποποιεί όλες τις διαδικασίες του κράτους.

Πέραν των όσων θεμάτων υπογράμμισε ο κ. Μπάφας ως βασικές προτεραιότητες της ΝΔ, τα υπόλοιπα ζητήματα που έθεσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ήταν η ελάφρυνση της φορολογίας, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η αλλαγή του τρόπου ρύθμισης δόσεων (120 για όλους), η ανεξέλεγκτη λειτουργία της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην χώρα και το ζήτημα της λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές.

Ακόμη, κοινή σημείωση όλων ήταν ότι η λειτουργία της ψηφιακής κάρτας εργασίας πρακτικά καθίσταται μη εφαρμόσιμη , γι’ αυτό και ζητήθηκαν αλλαγές στην εφαρμογή της.

Ο κ. Μπάφας δεσμεύτηκε τέλος, αλλά και ζήτησε από τους παρόντες προσωπική συνεργασία με τον καθένα, ώστε να υπάρξει μία πιο εμπεριστατωμένη διεργασία των ζητημάτων που αφορούν ανά κλάδο.