ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιμά τον Αγιο Γεδεών η Χλόη

Τιμά τον Αγιο Γεδεών η Χλόη

Για άλλη μια χρονιά, όπως κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Πάσχα, το χωριό μας τιμά τον τοπικό Άγιο Γεδεών και συγκεκριμένα το Σάββατο 29 Απριλίου 2023.             

Την Παρασκευή, παραμονή της εορτής, στις 18:40 θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της ιεράς εικόνας του αγίου Γεδεών, η οποίο θα ξεκινήσει από το εξωκκλήσι της αγίας παρασκευής και στη συνέχεια ώρα 19:00 θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετα αρτοκλασία στο ομώνυμο εξωκκλήσι της Χλοής.

Ανήμερα της εορτής το Σάββατο πρωί και ώρα 08:00 θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία για να τιμηθεί ο Άγιος Γεδεών με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, τιμώντας τον Άγιο, αποφάσισε τη διεξαγωγή του πατροπαραδοτου εθίμου του Κορπανιου μετά το πέρας της θείας λειτουργίας με την προσφορά εδεσμάτων στους ευσεβείς χριστιανούς ως ελάχιστο φόρο τιμής στην πανηγυρική εκδήλωση αυτής της μεγάλης τοπικής χριστιανικής γιορτής του χωριού μας.

Αναμένουμε την ανταπόκριση των πιστών στο κάλεσμα μας ώστε να κοσμησουν με την παρουσία τους και το ιερό προσκύνημα τους την εκδήλωση προς τιμή του Αγίου Γεδεών.                   

Με τιμή,                                                                                                                                          

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο