ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στον ΕΦΚΑ Βόλου: "Αφημένη στη τύχη της η Υπηρεσία"

Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στον ΕΦΚΑ Βόλου: "Αφημένη στη τύχη της η Υπηρεσία"

Τον ΕΦΚΑ Βόλου επισκέφτηκε η πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου και συνομίλησε με εργαζόμενους/ες για τα θέματα που απασχολούν την Υπηρεσία.

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει ως μόνο μέλημα την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, όλα τα υπόλοιπα δεν την αφορούν. Οι Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ είναι αφημένες στη τύχη τους και καμία ουσιαστική στήριξη δε τους παρέχεται. 

Η Κυβέρνηση των απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων ευρώ και των αλλεπάλληλων προσλήψεων χιλιάδων μετακλητών, δεν έχει προχωρήσει σε καμία πρόσληψη στις Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται τεράστιος όγκος δουλειάς σε ελάχιστους υπαλλήλους. 

Ανοιχτό δε παραμένει και το ζήτημα της μηχανογράφησης και της ηλεκτρονικής διασύνδεσης, δύο βασικών προϋποθέσεων χωρίς τις οποίες τόσο η εργασία των υπαλλήλων, όσο και η εξυπηρέτηση των πολιτών δυσχεραίνει. 

Όλα αυτά τελειώνουν στις 21 Μαΐου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται να προχωρήσει σε  Ενίσχυση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, Άμεση στήριξη των υπηρεσιών με προσλήψεις και Νέο αυτοματοποιημένο και ολιστικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών. »

Πιο διαβασμένα