ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Αθ. Λιούπης: Σε τροχιά ανάπτυξης το λιμάνι του Βόλου

Συνάντηση του Βουλευτή Μαγνησίας με την Διοίκηση του ΟΛΒ και τον Σύλλογο Εργαζομένων
Αθ. Λιούπης: Σε τροχιά ανάπτυξης το λιμάνι του Βόλου

Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης και συναντήθηκε με την Διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων  ΟΛΒ “Αργώ”.

Επίκεντρο της συζήτησης του κ. Λιούπη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ κ. Σωκράτη Αναγνώστου αποτέλεσε η αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου, μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού.

Αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός βρίσκεται στη Β΄ φάση  με οκτώ ενδιαφερόμενα εταιρικά σχήματα, εθνικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι τον  Σεπτέμβριο θα ζητηθούν οι δεσμευτικές προσφορές. 

Τονίστηκε και από την πλευρά του κ. Λιούπη ότι η χερσαία ζώνη θα μεταβιβαστεί στον Δήμο Βόλου, όπως δεσμεύτηκε από τον Βόλο στην πρόσφατη επίσκεψή του ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, αίτημα του Δήμου το οποίο υποστήριξε σθεναρά και ο Βουλευτής.

Ο κ. Αναγνώστου επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή το λιμάνι βρίσκεται μεν σε μια μεταβατική περίοδο, ωστόσο οι εργασίες του συνεχίζονται και υπάρχει συνεχής αναβάθμιση με τον καινούργιο γερανό, με την αύξηση θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής στον λιμενοβραχίονα αλλά και τις υπόλοιπες δραστηριότητές του, που συνεχίζονται απρόσκοπτα. Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι το γεγονός της υπογραφής της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ του ΟΛΒ και του Συλλόγου Εργαζομένων, που αποτελούσε βασική του διεκδίκηση.

Παράλληλα, ο κ. Λιούπης συναντήθηκε με τους εργαζομένους του ΟΛΒ, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την παρέμβασή του, καθώς συνέδραμε κι εκείνος με τις συναντήσεις του στα αρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών, για την υπογραφή της νέας Συλλογικής τους Σύμβασης.

Σημείωσαν ότι η αξιοποίηση του λιμανιού θα φέρει ανάπτυξη σε όλη την περιοχή, ζήτησαν όμως να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, με τον κ. Λιούπη να αναφέρει πως το αίτημά τους είναι απολύτως δίκαιο και θα εργαστεί για την υλοποίησή του, καθώς οι εργαζόμενοι είναι εξειδικευμένοι και  πολύ έμπειροι και θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στη νέα σελίδα που θα αρχίσει σύντομα για το λιμάνι του Βόλου. Ακόμη, οι εργαζόμενοι συμφώνησαν με την ανάπτυξη του Ναυστάθμου στην περιοχή του Αλμυρού, καθώς το λιμάνι του Βόλου θα μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, αλλά και  να εντείνει  την εμπορική όπως και την τουριστική του δραστηριότητα.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τόσο την Διοίκηση όσο και τους εργαζόμενους του ΟΛΒ για τη στενή τους συνεργασία και δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη του τόπου, της Μαγνησίας έχοντας προτεραιότητα τον άνθρωπο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Πιο διαβασμένα