ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στην Ζαγορά η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Στην Ζαγορά η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Στην Ζαγορά βρέθηκε η πρώην υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, ευρύτερα γνωστό από τα μήλα με το εμπορικό σήμα ZAGORIN, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Κράββαρη, την Αντιπρόεδρο κ. Βαρούτα, με μέλη της διοίκησης  και με τους εργαζόμενους σε αυτόν.  Στη συνάντηση  με την αντιπροσωπεία του Συνεταιρισμού, συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα με κυριότερο όμως το αυξημένο ενεργειακό κόστους που συμπαρασύρει και μια σειρά από άλλα κόστη παραγωγής.  Παράλληλα ενημερώθηκε από την διοίκηση ότι το 95% των προϊόντων που διακινεί ο Συνεταιρισμός είναι τα μήλα. Πέραν αυτών, ο Συνεταιρισμός συγκεντρώνει και διακινεί αχλάδια, κάστανα κεράσια, ακτινίδια και γενικότερα μικροποσότητες από διάφορα είδη δενδρωδών καλλιεργειών που διαθέτουν τα μέλη του. Επίσης  ο συνεταιρισμός συμβάλλει  στην οικονομική ζωή της περιοχής, έχει διακριθεί και έχει καταστεί πρότυπος για τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας. Το 2018 ο Συνεταιρισμός καταχωρήθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομίας με κύριο άξονα την αλληλεγγύη και τον συνεργατισμό που αναπτύσσει διαχρονικά.

Στη συνέχεια η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Ζαγοράς και στη συνέχεια το Δημαρχείο  όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Κουτσάφτη όπου συζήτησαν τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και τις υπηρεσίες του όπως οι σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό.

Κατόπιν επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το υγειονομικό προσωπικό και να διαπιστώσει ότι το ΚΥ αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς το αρμόδιο υπουργείο Υγείας το οποίο κωφεύει, παρότι το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί όλο το εύρος των κατοίκων του Ανατολικού Πηλίου.

Η κ. Χρυσοβελώνη  χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη την ενημέρωση που είχε για όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή  και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Πιο διαβασμένα