ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η Δημοκρατία, δεν είναι ποτέ ούτε αυτονόητη, ούτε δεδομένη.

Ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ Μαγνησίας με αφορμή την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967
Η Δημοκρατία, δεν είναι ποτέ ούτε αυτονόητη, ούτε δεδομένη.

Η  ημέρα της  μαύρης  56ης επετείου του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου μας υπενθυμίζει πως η σημαντικότερη κατάκτηση των λαικών στρωμάτων,  η Δημοκρατία, δεν είναι ποτέ ούτε αυτονόητη, ούτε δεδομένη.

Μπορεί σήμερα ο κίνδυνος ενός  στρατιωτικού πραξικοπήματος σε μια  χώρα της ΕΕ να φαντάζει απίθανη, όμως είναι δυστυχώς υπαρκτή πραγματικότητα  η άνοδος της ακροδεξιάς που βρίσκεται στην κυβέρνηση σε πολλές  χώρες  της Ευρώπης.

Η εμμονή σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό,  όπως αυτές της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, είναι  η βασικότερη αιτία για την εξάπλωση του μαύρου σύννεφου του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και  της λατρείας του κρατικού αυταρχισμού   σε πολλές χώρες στην Ήπειρο μας.

Ταυτόχρονα, η εξάπλωση μέσα στην κοινωνία της αντιπολιτικής και ανιστόρητης προπαγάνδας πως «όλοι ίδιοι είναι»  αποτελεί τον σύγχρονο τρόπο νομιμοποίησης  μιας βαθιάς αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς πολιτικής αντίληψης, η οποία,  όσα αντισυστημικά προσωπεία και να χρησιμοποιήσει, δεν μπορεί να πάψει να αποτελεί  όπλο των συμφερόντων των πολύ λίγων  σε βάρος των πολλών.

Η επέκταση της πολιτικής Δημοκρατίας  σε κοινωνικό επίπεδο  με την επαναφορά πολιτικών που προστατεύουν και ενισχύουν την δημόσια Παιδεία και Υγεία, μειώνουν τις κονωνικές ανισότητες και διευρύνουν τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των πολλών, είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στους αγωνιστές  του αντιδικτατορικού αγώνα και στο χτίσιμο του τείχους που θα απομονώσει  την απειλή που εκπροσωπούν οι δυνάμεις του φασισμού και της ακροδεξιάς.

 

Πιο διαβασμένα