ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Ελευθεροχώρι η 9η ιππική συνάντηση

Στο Ελευθεροχώρι η 9η ιππική συνάντηση

Την 9η Ιππική συνάντηση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Φίλους Ελεύθερης Ιππασίας στις 28-30 Απριλίου στο Ελευθεροχώρι.

Ο Δήμος Ρηγα Φεραίου αναφέρει τα εξής:

«Η εκδήλωση αυτή θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, να θαυμάσουν από κοντά τα άλογα και τις δεξιότητές τους, να ενημερωθούν για τις ανάγκες και την φροντίδα τους και να κάνουν βόλτα με αυτά εξερευνώντας τα αξιοθέατα της περιοχής. Οι εκδηλώσεις θα συνεχίσουν μέχρι και τις βραδινές ώρες με παραδοσιακό γλέντι και χορούς του τόπου μας στην πλατεία του χωριού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η κινητήριος δύναμη για την εκδήλωση αυτή είναι οι πολυάριθμοι φίλοι της ελεύθερης ιππασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου καθώς στην περιοχή υπάρχουν περισσότερα από εκατό ιδιόκτητα άλογα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προαγωγή των πολιτιστικών ενδιαφερόντων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, η προσέλκυση φίλων της ελεύθερης ιππασίας από όλη την Ελλάδα και η ποιοτική ψυχαγωγία κατοίκων και επισκεπτών. Η φιλοδοξία της Περιφέρειας και του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι η 9η ιππική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί να αποτελέσει το έναυσμα ώστε τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν τα άλογα, να αγαπήσουν την ιππασία και να ασχοληθούν με αυτή!»