ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στόχος και εσωτερική μου ανάγκη να προσφέρω στους συνανθρώπους μου

Ένα από τα νέα πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Μαγνήσια είναι η κτηνίατρος και μητέρα τριών παιδιών, Ουρανία Καθηνιώτη, από την Σκόπελο
Στόχος και εσωτερική μου ανάγκη να προσφέρω στους συνανθρώπους μου

Διαβάστε τη δήλωση υποψηφιότητας και το βιογραφικό της υποψήφια βουλευτή

Ξεκινώντας και επίσημα τον προεκλογικό μου αγώνα ως υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας με την Νέα Δημοκρατία θέλω να κάνω μια σύντομη παρουσίαση της μέχρι τώρα πορείας μου για να μπορέσουν όλοι οι ψηφοφόροι της Μαγνησίας να με γνωρίσουν, μιας και πρώτη φορά είμαι υποψήφια σε επίπεδο νομού.

Ελπίζω αυτό το βιογραφικό να εμπλουτιστεί με έργο και δράσεις, εφόσον  η ψήφος των συμπολιτών μου στη Μαγνησία  φέρει ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα.

Σπουδές

Ονομάζομαι Καθηνιώτη Ουρανία του Λουκά, γεννήθηκα το 1978 στη Σκόπελο Μαγνησίας. Είμαι πτυχιούχος της σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και της  Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον έχω κάνει μουσικές σπουδές στο Εθνικό, Σύγχρονο και Μακεδονικό  Ωδείο Θεσσαλονίκης και έχω το πτυχίο της Αρμονίας της Μουσική. Η επιλογή των σπουδών μου έγινε με γνώμονα την επιστροφή μου για να ζήσω και να εργαστώ στην πατρίδα μου την Σκόπελο.

Επαγγελματική σταδιοδρομία -Οικογένεια

Στη Σκόπελο δραστηριοποιούμε επαγγελματικά από το 2008 αρχικά με επιχείρηση κτηνιατρικών προϊόντων ,που δημιούργησα μαζί με τον σύζυγό μου Σκλάβο Αντώνιο και στη συνέχεια με το πτυχίο της Κτηνιατρικής, οργάνωσα την λειτουργεία  κτηνιατρείου το οποίο διατηρώ και εργάζομαι σ΄αυτό  ώς σήμερα. Με τον σύζυγό μου Σκλάβο Αντώνη που κατάγεται και αυτός από τη Σκόπελο, παντρευτήκαμε το 2005 και έχουμε τρία παιδιά. 

Ενασχόληση με τα κοινά-Σκέψεις, Προβληματισμοί

Μέσα στην καθημερινότητα ως μητέρα, εργαζόμενη, σύζυγος και πολίτης της κοινωνίας της Σκοπέλου, βιώνω προβλήματα, ακούω τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των συμπατριωτών μου και αυτό δημιουργεί την ανάγκη να ασχολούμαι και να εμπλέκομαι σε διάφορες δραστηριότητες, ώστε με όσες γνώσεις και ικανότητες διαθέτω να συμβάλω στην διαμόρφωση μιας καλύτερης καθημερινότητας.

Έχω συμμετάσχει κατά καιρούς στις Δημοτικές εκλογές του νησιού  ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος και πάντα επιδιώκω να συμβάλλω  σε δράσεις φιλοζωικών και πολιτιστικών κυρίως συλλόγων.

Για μένα η πρόταση του κυβερνόντος κόμματος να με συμπεριλάβει  στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας ως υποψήφια βουλευτή ήταν μια απρόσμενη έκπληξη που γρήγορα όμως μετατράπηκε σε πρόκληση και επιβεβαιώνει την πρόθεση του Πρωθυπουργού να εντάξει στο πολιτικό σκηνικό νέους ανθρώπους διαφορετικών επαγγελματικών κατηγοριών που θα εμπλουτίσουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.  

Ιδιαίτερα τα νησιά και οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων με τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έχουν ανάγκη εκπροσώπησης  από μία θέση διοικητικά πιο κοντά στην κεντρική εξουσία, προκειμένου  να μεταφέρονται τα προβλήματα  πιο γρήγορα και η αντιμετώπισή τους να γίνεται πιο αποτελεσματικά. 

Στόχος πάντα και εσωτερική μου ανάγκη είναι να προσφέρω στους συνανθρώπους μου οτιδήποτε θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής τους μέσα στην υπάρχουσα δομή της κοινωνίας μας.

Πιο διαβασμένα