ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στην προπόνηση της Red Special Team ο Χρ. Μπουκώρος

Στην προπόνηση της Red Special Team ο Χρ. Μπουκώρος

Την Κυριακή, 9 Απριλίου 2023, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου «Βάκης Παρασκευόπουλος» την προπόνηση της ομάδας Red Special Team. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα μπάσκετ παιδιών με σύνδρομο down ύστερα από πρωτοβουλία του Νίκου Μπουντούρη του μεγάλου αυτού Έλληνα αθλητή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του ο βουλευτής Μαγνησίας παρείχε βοήθεια σε ιματισμό, ενώ είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γονείς, τους προπονητές και τα ίδια τα παιδιά. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Χρήστος Μπουκώρος δήλωσε τα εξής: «Είχα τη ευκαιρία σήμερα να παρακολουθήσω την προπόνηση της ομάδας Red Special Team και η συγκίνηση ήταν απερίγραπτη βλέποντας τη χαρά στα πρόσωπά τους. Σπουδαίο το έργο του προπονητή τους Νίκου Μπουντούρη που εκτός από μεγάλος αθλητής είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο, ο οποίος είχε την ιδέα να συνδυάσει την ευαισθησία με την επαγγελματική του εμπειρία και μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου και το ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο – λύκειο να δημιουργήσει την ομάδα μπάσκετ για παιδιά με ιδιαίτερα χαρίσματα. Πρόκειται για μία αξιέπαινη πρωτοβουλία και προσπάθεια η οποία δίνει διέξοδο αλλά και απεριόριστη χαρά στα παιδιά, μία προπόνηση άλλωστε αρκεί για να το διαπιστώσεις.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και μοχλό ευαισθητοποίησης για όλους μας αλλά και για την ίδια την πολιτεία προκειμένου να περιοριστούν τα όποια φαινόμενα περιθωριοποίησης, καθώς ο αθλητισμός εκτός από χαρά, άσκηση και διασκέδαση συμβάλλει στην ανεξαρτησία και την πλήρη ένταξη στην κοινωνία των παιδιών αυτών. Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από αυτήν την σπουδαία προσπάθεια των παιδιών, των οικογενειών τους, συλλόγων και φορέων και ας σταθούμε όλοι δίπλα τους αρωγοί» κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας.  

 

Πιο διαβασμένα