ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη με το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ

Συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη με το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Βόλου και Ν. Ιωνίας "Ο Άγιος Χριστόφορος" είχε η πρώην υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Δ. Φιλίππου, η Γραμματέας κα. Κ. Μποτσιβάλη, ο ταμίας κ. Αχ. Αγγελούκος και το μέλος κ. Απόστολος Πουλιάνας.  

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί και αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις, μέσω των οποίων μπορεί να βγει ο κλάδος από το οικονομικό αδιέξοδο. 

Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι στα δύο χρόνια της πανδημίας ο κλάδος πήρε ως αποζημίωση 800 ευρώ  και αυτή όχι το σύνολο των επαγγελματιών αλλά περίπου το 40%. Όταν ξεκίνησαν να δουλεύουν μέσα στην πανδημία, υπήρχε ο περιορισμός ενός ατόμου στην μετάβαση ,με αποτέλεσμα να είναι ασύμφορη η διαδρομή . Όταν δε απευθύνθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο, αυτό έριχνε τις ευθύνες στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Αποτέλεσμα ήταν, τον καιρό της πανδημίας να συσσωρευτούν μεγάλες οφειλές στο ΤΕΒΕ και στην Εφορία. Σ΄ αυτό το σημείο οι επαγγελματίες ζήτησαν  να επανέλθουν οι 120 δόσεις με την κ. Χρυσοβελώνη να τονίσει ότι χρήσιμο θα ήταν να υπάρξει περικοπή της βασικής οφειλής όπως είχε γίνει επί ημερών κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. 

Η συζήτηση επεκτάθηκε στο θέμα των αυξήσεων στα ενεργειακά  όπου ο κλάδος είχε ζητήσει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του  ΦΠΑ χωρίς όμως να έχουν θετική απάντηση, με αποτέλεσμα  η αύξηση να επιβαρύνει  τον πελάτη. Επίσης αίτημα του κλάδου είναι να επεκταθεί η χρηματοδότηση για φυσικό αέριο και στα  υβριδικά οχήματα  τα οποία είναι 100% φιλικά προς το περιβάλλον. Ο Πρόεδρος τόνισε επίσης το αίτημα του κλάδου να υπάρξει διαδικασία ώστε να μπορούν να υπαχθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ. 

Τέλος το σωματείο ευχαρίστησε την κ. Χρυσοβελώνη για την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία που είχαν όσο ήταν υφυπουργός αλλά και μετέπειτα. Από την πλευράς της η κ. Χρυσοβελώνη σημείωσε πως οι επαγγελματίες οδηγοί στη Μαγνησία πλήττονται και τόνισε πως μέτρα όπως η ρύθμιση των 120 δόσεων για όλα τα χρέη σε Εφορεία, ΕΦΚΑ, κλπ. είναι κάτι που πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα όπως επίσης και το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές μίσθωσης ταξί.

Πιο διαβασμένα