ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας – δομής Μαγνησίας ο Αθ. Λιούπης

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας – δομής Μαγνησίας ο Αθ. Λιούπης

 

Να στηριχθεί το  πρότυπο για την Ελλάδα Κέντρο που αφορά στον Αυτισμό 

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας- δομή Μαγνησίας (πρώην Κέντρο Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων ΚΕΣΑΑΜ) επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μαγνησίας.

Ο κ. Λιούπης ξεναγήθηκε στη δομή από τα μέλη της Διοίκησης του Κέντρου και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, ενημερώθηκε για τις δράσεις, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Πρόκειται για μία σύγχρονη δομή, με αξιόλογες κτηριακές υποδομές, που προσφέρει ειδικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, δραστηριότητες για την τόνωση της αυτοεξυπηρέτησης των ωφελούμενων, αγωγή και αποθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη και προγράμματα απασχόλησης, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι αποτελεί το μοναδικό δημόσιο Κέντρο που αφορά αποκλειστικά στον Αυτισμό, σε όλη την Ελλάδα.

Παρόλο που η δομή είναι πολύ καλά εξοπλισμένη, τα προβλήματα έγκεινται στην έλλειψη του ανθρώπινου δυναμικού. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μαγνησίας  κ. Κύρα Δεληκούρα μετέφερε στον κ. Λιούπη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο και ζήτησε την διεύρυνση των λειτουργιών του Κέντρου με κύριο αίτημα την λειτουργία του Ξενώνα έστω και πιλοτικά, έστω για ελάχιστες μέρες στην αρχή.

Σημειώνεται ότι παρακείμενος διώροφος ξενώνας, χτίστηκε για να εξυπηρετεί επισκέπτες γονείς και παιδιά από άλλα μέρη της Ελλάδας, ενώ προβλεπόταν να λειτουργεί και σαν Κέντρο Διανυκτέρευσης για τα παιδιά που φιλοξενεί σε ημερήσια βάση.

Ακολούθως οι γονείς ζητούν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με βασικές ειδικότητες αυτή του ψυχολόγου και του ειδικού παιδαγωγού, που καλύπτονται τώρα από πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Τέλος, απαραίτητο είναι ένα αυτοκίνητο για την μεταφορά των ωφελούμενων κι ένας οδηγός. 

Ο κ. Λιούπης άκουσε με προσοχή τα προβλήματα του Κέντρου και τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων που εδώ και 10 χρόνια από την ίδρυσή του, τον Αύγουστο του 2013, στηρίζει ακούραστα τη δομή και τα παιδιά. Δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να στηρίξει την σπουδαία αυτή προσπάθεια, ώστε τα άτομα με αυτισμό να έχουν διεξόδους και ένα σύγχρονο και στελεχωμένο Κέντρο.

 

Πιο διαβασμένα