ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την εκτός σχεδίου δόμηση

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την εκτός σχεδίου δόμηση

 

Έστω και την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την μικρομεσαία περιουσία και την αντίστοιχη μικρομεσαία οικονομική δραστηριότητα. Όχι στην προς τα άνω, νέα αναδιανομή πλούτου.

Δήλωση της τ. υφυπουργού και υποψήφιας Βουλευτή Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την εκτός σχεδίου δόμηση:

Η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, αρνείται να διευθετήσει μεταβατικά ένα σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, αυτό της οικοδομησιμότητας των άρτιων μικρομεσαίων ακινήτων εκτός σχεδίου. Η Βουλή κλείνει, χωρίς αυτήν την αυτονόητη τακτοποίηση για τα νόμιμα, υφιστάμενα οικόπεδα, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να “παγώνει” ένας σημαντικός τομέας της μικρομεσαίας οικονομικής δραστηριότητας (αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, μάστορες, συνεργεία κλπ), αλλά και να απαξιώνεται πλήρως η μικρή και μεσαία, οικογενειακή περιουσία, δηλαδή η ασφάλεια χιλιάδων μικρομεσαίων οικογενειών για επιβίωση και για προοπτική μέλλοντος των παιδιών τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνώριζε το πρόβλημα εδώ και καιρό, πριν καν από την δημοσίευση μίας απόφασης του ΣτΕ τον περασμένο Φεβρουάριο που αποτέλεσε την αφορμή -και όχι την αιτία- για την ανάδειξη του προβλήματος. Και έκανε τα εξής:

α) στην αρχή καμώθηκε ότι περιμένει τάχα να παραλάβει την απόφαση με την επίσημη αλληλογραφία (!) από το ΣτΕ, για να προβεί σε πολιτικές ενέργειες, ενώ σήμερα,

β) διαρρέει ότι -τάχα- έχει λύση, αλλά φοβάται πως, αν την εφαρμόσει, μπορεί να δημιουργηθούν νέα προβλήματα (;!).

Έτσι, η Βουλή κλείνει για τις εκλογές, χωρίς η κυβέρνηση να έχει κάνει τίποτε για το πρόβλημα που η ίδια “έντεχνα” δημιούργησε.

Η αλήθεια δεν είναι αυτή.

Η αλήθεια είναι ότι ένα μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας που αποτελείται από βουλευτές της περιφέρειας εκλιπαρούσε να βρεθεί κάποια λύση-”μπάλωμα” μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ (σ.σ.: όταν ήταν ήδη αργά), από την αγωνία της να μπορεί να βγει στις πόλεις και στα χωριά και να δώσει εξηγήσεις στις/στους Ψηφοφόρους ή για να μοιράσει ακόμη μια φορά – έστω – κάποιες υποσχέσεις, ενόψει εκλογών.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του κυβερνητικού σχήματος των ίδιων αυτών βουλευτών, έχει πάρει από καιρό την απόφαση να δρομολογηθεί ένα νέο “κύμα” μεταβίβασης αξιών και πλούτου: από τις χαμηλές κοινωνικές τάξεις, δηλαδή τις μικρομεσαίες οικογένειες, ...και πάλι προς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα, που με την αμέριστη βοήθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εδώ και τέσσερα χρόνια, εντατικότατα συγκεντρώνουν την Ελληνική Γη. Απώτερος σκοπός τους είναι η συγκρότηση ολιγοπωλίου στον τουρισμό, στην επαγγελματική στέγη και την γεωργία.

Εάν -δήθεν λόγω μίας απόφασης του ΣτΕ- δεν χτίζεται η άρτια μικρή περιουσία των απλών ανθρώπων, ΤΟΤΕ, για να πληρωθούν οι καθημερινοί λογαριασμοί, θα πουληθεί μπιρ-παρά στους πολύ πλούσιους. Αυτός ήταν και είναι ο στόχος της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και ως δικηγόρος που έχω υπηρετήσει τις ανάγκες των μικρομεσαίων οικογενειών της περιοχής μας, οι οποίες με εμπιστεύονται επί χρόνια για τα ζητήματα της περιουσίας τους, μόλις πρόσφατα προσπάθησα να αναδείξω το θέμα ΚΑΙ με την συμβολική επίσκεψή μου στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου συντάχθηκα απολύτως με την επιστημονική και επαγγελματική θέση της ηγεσίας του για το επίμαχο θέμα.

Ταυτιζόμαστε με το αίτημα οι μικρομεσαίες οικογένειες να παραμείνουν νοικοκύρηδες στον τόπο τους με προοπτική και μέλλον για τα παιδιά τους.

Επιτέλους, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ"

 

Πιο διαβασμένα