ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η Ζ. Μακρή σε αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια 

Η Ζ. Μακρή σε αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια 
Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή παρακολούθησε αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο μεταξύ των ομάδων αγοριών Α.Σ. Αργοναύτες ΑΜΕΑ και Αστέρας Τρικάλων. 
 
Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.), προκειμένου να υλοποιηθούν από κοινού αθλητικές δράσεις για την ενταξιακή εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών με κινητικούς περιορισμούς, που φοιτούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, η κα Μακρή συνεχάρη αθλητές και προπονητές για την εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα, για την εντατική προπόνηση, που οδήγησε τις δύο ομάδες στην ευγενή άμιλλα και για το παράδειγμα, που δίνουν, για ισότιμη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και διοργανώσεις. 
 
Η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την ειδική αγωγή αλλά και για τον σχολικό αθλητισμό, δήλωσε: "Η αρχή της συνεργασίας του ΥΠΑΙΘ με την ΟΣΕΚΑ θα ξεκινήσει -σε πιλοτικό στάδιο- με το μπάσκετ με αμαξίδιο στα σχολεία με στόχο να μπει το άθλημα στο πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού, μέσα σε ένα σύνολο από σπουδαίες δράσεις, που σχεδιάζουμε από κοινού. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνουμε αθλητικές δράσεις ΑμεΑ που διεξάγονται και από τις κατά τόπους Οργανωτικές Επιτροπές Αθλητικών Σχολικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) και έχουν στόχο την κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας και την κατάρριψη στερεοτύπων. 
 
Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις βελτιώνεται η ποιότητα εκπαίδευσης των μαθητών, καταπολεμάται ο κοινωνικός αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση των μαθητών με αναπηρία, ευαισθητοποιείται η εκπαιδευτική κοινότητα και, συνολικά, η ελληνική κοινωνία, υποστηρίζονται οι οικογένειες των μαθητών και δημιουργούνται νέες προοπτικές στον αθλητισμό με αναπηρία.
 
Δεδομένου ότι ο αθλητισμός αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών κύριος στόχος της φυσικής αγωγής στη σχολική και πανεπιστημιακή κοινότητα δεν είναι μόνο η συμμετοχή σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες αλλά η υιοθέτηση αξιών και συμπεριφορών που θα επιτρέπουν στους μαθητές και αυριανούς πολίτες να ενταχθούν και να λειτουργήσουν αρμονικά και δημιουργικά στην κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους χωρίς διακρίσεις. 
 
Τα παραπάνω θα επιτευχθούν με μεθόδους ενταξιακής εκπαίδευσης και υποστηρικτικές αθλητικές δράσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των μαθητών ΑΜΕΑ. Αρωγός και κύριος πυλώνας για την παροχή τεχνογνωσίας και την υλοποίηση αθλητικών δράσεων είναι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω των αρμοδίων Διευθύνσεων Φυσικής και Ειδικής Αγωγής ενώ σε συνεργασία, ήδη, με την Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία επεξεργαζόμαστε υπογραφή Πρωτόκολλου Συνεργασίας για την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων". 

Πιο διαβασμένα