ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Βόλου ο Σάκης Σκρίμπας

Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την επίσκεψή στην ΕΑΣ Βόλου
Στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Βόλου ο Σάκης Σκρίμπας
Στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Βόλου, σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο κ. Διακουμή, τα μέλη του Δ.Σ και με υπηρεσιακούς παράγοντες.
 
Στην σχεδόν εκατονταετή λειτουργία της –από το 1926-η Ε.Α.Σ. ,όπως κάθε συνεταιρισμός οφείλει, ήταν κοντά στους αγρότες και κτηνοτρόφους. Με την παρεμβατική της πολιτική επιδιώκει να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές τιμές στα αγροτικά προϊόντα αλλά και στο αγελαδινό ,πρόβειο , γίδινο γάλα. Παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες σε ότι αφορά την υποβολή σχεδίων βελτίωσης και δηλώσεων ΟΣΔΕ.
 
Από το 1982 εισήλθε στην αγορά με φρέσκο γάλα αλλά και μια σειρά παράγωγων προϊόντων (60-65 «κωδικούς»),υψηλής ποιότητας ,καταλαμβάνοντας ένα υψηλό μερίδιο αγοράς στο διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα(σχεδόν 70% στη Μαγνησία). Από το 1995 είναι κερδοφόρος και, όπως τόνισε ο πρόεδρος θα εξακολουθήσει να είναι ,γιατί όλοι, εργαζόμενοι, διοίκηση και συνεταιριστές, αισθάνονται ότι αποτελούν μια οικογένεια.
Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ,της κλιματικής αλλαγής αλλά και της μείωσης του κόστους σε όλους τους τομείς, έχει υποβληθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα επενδυτικό πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και τη δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου στέγης και αντικατάστασης του αερίου με υγραέριο ευελπιστώντας ότι η πολιτεία θα είναι αρωγός .
 
Επισημάνθηκε το μεγάλο πρόβλημα της «ελληνοποίησης» του εισαγόμενου συμπυκνωμένου γάλακτος , η έλλειψη των απαραίτητων ελέγχων ,καθώς και η απουσία ένδειξης προέλευσης του τελικού προϊόντος .Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής των γεωκτηνοτροφικών προϊόντων και η μείωσή της παραγωγής.
 
Από την πλευρά μου υποστήριξα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συνδέσει την πορεία του με τις καλύτερες μέρες της αγροτιάς και της υπαίθρου. Ο αγροδιατροφικός τομέας, μαζί με την ενέργεια, αποτελεί κλειδί στρατηγικής ισχύος για κάθε χώρα στο διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται. Το επάγγελμα του αγρότη-κτηνοτρόφου δεν είναι απλά επάγγελμα, είναι λειτούργημα. Το πρόγραμμά μας έχει ως στόχο να καταστήσει τον πρωτογενή τομέα πυλώνα της εθνικής οικονομίας. Προτείνουμε άμεσα:
• Κάλυψη μέρους του κόστους των εφοδίων και ζωοτροφών
• Επιβολή πλαφόν στην τιμή της ενέργειας
• Επιστροφή του ΕΦΚ καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης
• Την προστασία της αγροτικής γης που απειλείται με κατάσχεση
• Χρηματοδότηση αγροτών-γεωργικών επιχειρήσεων-συνεταιρισμών και ενεργειακών κοινοτήτων για εγκατάσταση ΑΠΕ.

Πιο διαβασμένα