ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η Εθνική Δημιουργία για την παρουσίαση του Β. Τσιάρτα και Πανεπιστημιακών στο ψηφοδέλτιο

Η Εθνική Δημιουργία για την παρουσίαση του Β. Τσιάρτα και Πανεπιστημιακών στο ψηφοδέλτιο
Κορυφαίοι Πανεπιστημιακοί και ο Β. Τσιάρτας στο Επικρατείας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
 
Παρουσιάστηκαν, το Σάββατο, στο ξενοδοχείο Marriott Athens, οι υποψήφιοι της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, του συνασπισμού των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη, παρουσία 500 περίπου μελών και φίλων.

Επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ο Βασίλης Τσιάρτας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα του 2004, στην τοποθέτησή του, εξήρε την απλότητα ως στοιχείο ουσίας και στο ποδόσφαιρο και στις πολιτικές προτάσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Είπε χαρακτηριστικά: «Αντί για χιλιάδες σελίδες φορολογικών νόμων, η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ θα εφαρμόσει 3 πράγματα: 15% φόρος σε όλους, 15% ΦΠΑ, όλα τα έξοδα αναγνωρίζονται και εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. Τέλος. Δουλέψτε, προκόψτε. Αντί για 100 και πλέον ασφαλιστικά ταμεία με εκατοντάδες υποκατηγορίες ασφαλισμένων που βγαίνουν στη σύνταξη σε διαφορετική ηλικία με διαφορετικό ποσό που άκρη δεν βγάζεις, η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ λέει πως ο καθένας θα αποφασίζει ο ίδιος πότε θα συνταξιοδοτηθεί, βάσει των χρημάτων που υπάρχουν στον προσωπικό του ασφαλιστικό λογαριασμό. Αντί για τα εκατοντάδες χαρτιά που πρέπει να πηγαίνεις, σαν κλητήρας, από την μια υπηρεσία στην άλλη, η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει την ηλεκτρονική θυρίδα του πολίτη, στην οποία θα είναι συγκεντρωμένα ψηφιακά όλα όσα τον αφορούν.»

Το πρόγραμμα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥΡΓΙΑΣ υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί: ο Νίκος Απέργης, Καθηγητής Οικονομικών με ειδίκευση τη Μακροχρηματοοικονομική και την Ενέργεια στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και από το 2015 έως σήμερα 1ος στον δείκτη επιστημονικής ποιότητας h-index στην Ελλάδα, ο Μανόλης Αλεξανδράκης, βραβευμένος φέτος ως ο καλύτερος καθηγητής στο αγγλόφωνο ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου και ο Γιώργος Ασημέλλης, καθηγητής οπτικής στο New England College of Optometry της Βοστώνης. Υποψήφιος στο Επικρατείας είναι, επίσης, ο γνωστός οικονομικός αναλυτής, αρθρογράφος και διαχειριστής κεφαλαίων, Γιώργος Καισάριος και ο μηχανικός πληροφορικής Νίκος Αντιμησιάρης.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Θάνος Τζήμερος στις ομιλίες τους έθιξαν τις παθογένειες του Ελληνικού Δημοσίου και την αδυναμία της ΝΔ να τις αντιμετωπίσει έστω και στοιχειωδώς. Τόνισαν ότι για να αναστραφεί η πορεία της σήψης απαιτείται σύγκρουση με τις δυνάμεις της σήψης, κάτι που η ΝΔ, στα 4 χρόνια της διακυβέρνησής της, έδειξε ότι δεν έχει καμμία διάθεση να κάνει.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων της Νότιας Ελλάδας (οι υποψήφιοι της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη). Στα ψηφοδέλτια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ βρίσκονται διακεκριμένοι πολίτες από τον χώρο των επιστημών και των επιχειρήσεων.

Ο Θάνος Τζήμερος εξήρε την προσφορά τους λέγοντας ότι το να συστρατευτεί κάποιος με έναν πολιτικό φορέα που δεν τάζει διορισμούς, επιδόματα και προνόμια, παρά μόνο υπόσχεται αξιοκρατία και ευνομία για όλους τους Έλληνες, δείχνει την ποιότητα των αξιών και την ευγένεια του χαρακτήρα αυτών των ανθρώπων και ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον ίδιον και στον Φαήλο Κρανιδιώτη, ως φορείς της σύγκρουσης με την Ελλάδα της παρακμής. Υπογράμμισε πως αυτές οι εκλογές, λόγω της απλής αναλογικής, είναι η πρώτη και ίσως η τελευταία ευκαιρία ώστε οι πολίτες να ψηφίσουν χωρίς το εκβιαστικό δίλημμα «ψήφισε τον κρατιστή με το κοστούμι για να μην έρθει ο κρατιστής με το αμπέχονο». Η χώρα, είπε, καταδυναστεύεται από τον κρατισμό, πράσινο, μπλε και κόκκινο, και από αυτόν πρέπει να απαλλαγεί.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι ο φορέας της θεσμικής επανάστασης που χρειάζεται η χώρα.
 
Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι ο συνασπισμός της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ του Φαήλου Κρανιδιώτη, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε, στις επόμενες εκλογές, ο φιλελεύθερος πατριωτισμός να αποκτήσει θεσμική παρουσία στη Βουλή και να προωθήσει ουσιαστικές, δομικές μεταρρυθμίσεις.

Πιο διαβασμένα