ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

"Στόχος μας ένα βιώσιμο σύστημα υγείας που οι πολίτες θα έχουν πλήρη και ισότιμη πρόσβαση"

Δήλωση της Κατερίνας Παπανάτσιου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
"Στόχος μας ένα βιώσιμο σύστημα υγείας που οι πολίτες θα έχουν πλήρη και ισότιμη πρόσβαση"

 

Παγκόσμια ημέρα Υγείας χθες. Μία ευκαιρία εν μέσω προεκλογικής περιόδου να βάλουμε στο τραπέζι σοβαρά ζητήματα για ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία.                           

Η Πανδημία την τελευταία τριετία διέλυσε κάθε μύθο που προσπάθησαν να δημιουργήσουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις, όπως και η σημερινή κυβέρνηση, πως χρειάζεται ένα μικρό δημόσιο σύστημα υγείας και η ισορροπία θα έρχεται σε συνάρτηση με το ιδιωτικό σύστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει χωρίς να έχει μάθει τίποτα από την τελευταία τριετία την διάλυση του ΕΣΥ. Άφησε μόνους τους υγειονομικούς να παλεύουν με τον Covid-19 τώρα θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα δημόσια νοσοκομεία, με την αρχή να γίνεται σε μία από τις πιο καλά οργανωμένες και λειτουργικές μονάδες υγείας της χώρας, το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων.

Σήμερα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε Ιατρούς, Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό για την προσφορά τους κάθε μέρα προς τον άνθρωπο. Η νέα Προοδευτική Κυβέρνηση που θα προκύψει στις 22 Μαΐου θα έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος υγείας που οι πολίτες θα έχουν πλήρη και ισότιμη πρόσβαση. Για να πραγματοποιηθεί αυτό σχεδιάζουμε

  • Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.
  • Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.
  • Αναμόρφωση μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, με εισαγωγικό μισθό τα 2.000 ευρώ. Αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό.
  • Αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, εδραίωση θεσμού οικογενειακού γιατρού, δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, επιχειρησιακή ολοκλήρωση του ΕΚΑΒ.
  • Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.

 

Πιο διαβασμένα