ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ο Δημήτρης Τσιμπανάκος

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ο Δημήτρης Τσιμπανάκος

Συνάντηση με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτη Σαββελίδη, και τις Προϊσταμένες των τμημάτων της Διεύθυνσης πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, Δημήτρης Τσιμπανάκος.

Ο κ. Σαββελίδης τόνισε το θέμα της σχολικής στέγης αναφέροντας ελλείψεις σχολικών εγκαταστάσεων σε όλο το νομό καθώς, επίσης, και το θέμα της συντήρησης και ασφάλειας των σχολικών μονάδων. Επιπλέον, ανέφερε πως «εκτός από το αυξημένο κόστος μετακίνησης των μαθητών στα σχολεία, υπάρχουν μαθητές που βιώνουν δυσχερή οικονομική κατάσταση μέσα στις οικογένειές τους και το κράτος πρέπει να παρέμβει μέσα από κοινωνικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τα σχολεία» υπογράμμισε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναφερόμενος στην κρίση που πλήττει τις οικογένειες και επηρεάζουν το δημογραφικό ζήτημα.

Από τη μεριά του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας παρουσίασε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την παιδεία ενώ τόνισε πως όποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν μετά από διάλογο και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Με αφορμή το γεγονός την πτώση των σοβάδων στο 18ο δημοτικό σχολείο Βόλου, «εκτός από την αύξηση των χρηματοδοτήσεων που είναι απαραίτητες, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη και στον έλεγχο της τήρησης της νομοθεσίας που έχουν σχέση με τη σχολική στέγη» δήλωσε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος. Αναφορικά με το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σημείωσε πως με το Ταμείο Ανάκαμψης μπορούν να δημιουργηθούν κοινωνικές κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο για όσους υπηρετούν στα νησιά.

Πιο διαβασμένα