ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Eγκύκλιος διευθέτησης απουσιών μαθητών λόγω COVID-19

Eγκύκλιος διευθέτησης απουσιών μαθητών λόγω COVID-19
Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μ. Μακρή υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία διευθετείται το θέμα με τις απουσίες μαθητριών και μαθητών που νοσούν με κορωνοϊό.
 
Μετά την άρση των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, διευκρινίζεται ότι με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες μαθητών και μαθητριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό.
 
Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών ή των ίδιων, αν είναι ενήλικοι, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, όπου θα επιδεικνύεται, ταυτόχρονα, στον Διευθυντή του σχολείου η αντίστοιχη βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (rapidtest) ή μοριακού ελέγχου (PCR).
 
Στην περίπτωση δε που ο μαθητής νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοϊό οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το διάστημα νοσηλείας του.
 
Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου, από τις γενικότερες και ειδικότερες διατάξεις, αριθμού απουσιών.
 
Η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε σχετικά: «Με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση και προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας στο σχολικό περιβάλλον, ενόψει των προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων, το υπουργείο Παιδείας παρατείνει, με σχετική εγκύκλιο την ειδική μέριμνα που διατηρεί την συνθήκη ότι θα καταχωρίζονται αλλά δε θα προσμετρώνται οι απουσίες μαθητών λόγω νόσησης με κορωνοϊό. 
 
Παραμένει ισχυρή η σύσταση σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών».

Πιο διαβασμένα