ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνάντηση Σ. Σκρίμπα με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας

Συνάντηση με τον Σωκράτη Σαβελίδη είχε ο εκπαιδευτικός και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Σάκης Σκρίμπας
Συνάντηση Σ. Σκρίμπα με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας
Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας κ. Σαβελιδη παρουσία των προϊσταμένων της υπηρεσίας και να ενημερωθώ για θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική διαδικασία στη Μέση Εκπαίδευση.
 
Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν στις κτιριακές υποδομές, στη συντήρησή τους αλλά και στη βελτίωσή τους. Έθεσαν ως επιτακτική ανάγκη την κατασκευή νέων διδακτηριων εξ αιτίας της ζήτησης αλλά και της γεωγραφικής κατανομής. Νέα Ε. Π. Α. Λ. στο Βόλο, Αργαλαστη, Σκιάθο και Σκόπελο. Επίσης Σχολείο Ειδικής Αγωγής καθώς και ΕΝΑ νέο 4ο Σ. Ε. Κ..
 
Επίσης προτείνουν και απαιτούν την χωρίς κριτήρια δωρεάν μεταφορά των μαθητών που φοιτούν στο Ε. Π. Α. Λ.
 
Τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές σε ότι αφορά το κόστος μετακίνησης, αλλά και της διαμονής, κυρίως στα νησιά και την ανάγκη να δοθεί ένα επίδομα. Είναι καθαρά θέμα επιβίωσης!
 
Το ΠΑΣΟΚ ίδρυσε την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και θα παλέψει για την αναβάθμιση και ενίσχυσή του, τόσο με ανθρώπινους πόρους αλλά πρωτίστως με αναβαθμισμενα προγράμματα σπουδών και προγράμματα μαθητείας. Για μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την συνολική βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα μας και την ανάγκη διάθεσης εξειδικευμενων στελεχών σε σύγχρονους τομείς τεχνολογίας και καινοτομίας.
 
Η πολύ ενδιαφέρουσα και ευχάριστη συζήτηση ολοκληρώθηκε με την κοινή διαπίστωση ότι το σχολείο παρέχει γνώσεις και δεξιότητες αλλά και ένα σύστημα αρχών και αξιών!
 
Γιατί η παιδεία είναι η κορωνίδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Πιο διαβασμένα