ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη με τον Σύλλογο Τριτέκνων Μαγνησίας

Συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη με τον Σύλλογο Τριτέκνων Μαγνησίας
 
Επίσκεψη στο Σύλλογο Τριτέκνων Μαγνησίας με τον οποίο διατηρεί μακροχρόνια και άριστη σχέση πραγματοποίησε η τέως υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαρίνα Χρυσοβέλωνη.
 
Η κ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η Αργώ» και γενική γραμματέα της Ομοσπονδίας, κ. Σούλα Βακουφτσή καθώς και με τα μέλη του διοικητικού , τον Αντιπρόεδρο κ. Λάμπρο Κίσσα , τον Ταμία κ. Γιάννη Γεωργαλά και την κ. Βούλα Κοσκινά. . Ένα από τα θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο είναι καταρχήν το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο εξαιρεί τις οικογένειες με τρία τέκνα από το ποσοστό προσαύξησης 10% για τις ειδικές περιπτώσεις που περιγράφονται στο πρόγραμμα. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσονται όλες οι κοινωνικές ομάδες, όπως πολύτεκνοι, μονογονεϊκές, άτομα με ειδικές δεξιότητες, στο ποσοστό προσαύξησης 10%, εκτός από τους τρίτεκνους.
 
Σημαντικά ζητήματα επίσης εγείρονται για τις τρίτεκνες οικογένειες καθώς είναι «εκτός» από τις μεταθέσεις, την έκπτωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη στέγαση φοιτητών. Όπως τόνισε η Πρόεδρος σε τοπικό επίπεδο το Αστικό ΚΤΕΛ και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και οι πρόεδροί τους από την κοινωνική τους ευαισθησία έχουν δώσει το προνόμιο της μείωσης 25% στην τιμή του εισιτηρίου για τα δρομολόγια των λεωφορείων κάτι που δεν ισχύει με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όπου μόνο μια εταιρεία έδινε έκπτωση 30%, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τρίτεκνες οικογένειες στις Β. Σποράδες ξεπερνούν τις 200. Επίσης δίκαιο είναι η μείωση δημοτικών τελών να ισχύσει σε όλους τους δήμους όχι μόνο στην χερσαία Μαγνησία. Παρόμοια ζητήματα εγείρονται για την μοριοδότηση και ποσόστωση των Τριτέκνων στις εξετάσεις για την Πυροσβεστική αλλά και για τις Πανελλήνιες εξετάσεις για το Στρατό ώστε η τρίτεκνη οικογένεια να μην χάνει την ιδιότητά της όταν ένα παιδί γίνει 21 ετών.
 
Η κ. Χρυσοβελώνη, ως τρίτεκνη μητέρα και αυτή, δήλωσε: «Οι τρίτεκνοι αποτελούν στήριγμα της πατρίδας μας, αφού στις οικονομικά δύσκολες συνθήκες οι ίδιοι αγωνίζονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Κατανοώ και συμπράττω στον αγώνα που γίνεται για την προάσπιση των συμφερόντων της τρίτεκνης οικογένειας και συγχαίρω την Πρόεδρο κ. Βακουφτσή και το διοικητικό συμβούλιο, για την πραγματικά μεγάλη και μακροχρόνια προσφορά τους στα μέλη του Συλλόγου στην Μαγνησία. Όπως πάντα, θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό της τρίτεκνης οικογένειας στηρίζοντας και προασπίζοντας το εξαιρετικό έργο του Συλλόγου»

Πιο διαβασμένα